Kreeka majandus kasvab viiruse ja põlengute kiuste

Copy
Kreeka valitsus eraldab metsapõlengute tagajärgede leevendamisele tänavu täiendavad 500 miljonit eurot.
Kreeka valitsus eraldab metsapõlengute tagajärgede leevendamisele tänavu täiendavad 500 miljonit eurot. Foto: ANGELOS TZORTZINIS

Kreeka majandus elab koroonaviiruse pandeemiast ja maastikupõlengutest saadava hoobi üle ning kasvab, kuivõrd turism on taastunud oodatust kiiremini, ütles reedel rahandusminister.

«On olnud parem aasta kui mullu. Võrreldes meie prognoosidega, on see palju parem,» ütles rahandusminister Christos Staikouras telekanalile Mega, osutades turistide arvule.

«Meie prognoos 3,6-protsendisest majanduskasvust sel aastal on täiesti teostatav ja võib-olla isegi liiga konservatiivne,» lisas ta.

Kreeka võimud ennustasid, et turistide arv taastub tänavu 45 protsendini pandeemiaeelsest tasemest, kuid seni on see taastunud juba 70 protsendini.

Riik avas oma piirid välismaalastele mais, pärast suurt vaktsineerimiskampaaniat saartel ja teistes turismisihtkohtades.

Turism moodustab umbes 20 protsenti Kreeka sisemajanduse kogutoodangust (SKT).

Haiguspuhangud on olnud riigis viimastel kuudel tagasihoidlikud. Mýkonose saarel kehtestati juulis nakkuslaine tõttu liikumiskeeld, hiljuti kehtestati piirangud ka Zákynthose saarel ja kahes Kreeta linnas.

Kreeka on kulutanud miljardeid eurosid äride toetamiseks koroonaviiruse piirangute ajal, lisakulutusi nõuavad ka riiki viimasel kolmel nädalal laastanud maastikupõlengud.

Evias, Arkaadias ja Ateena lähistel on põlengutes hävinud sadu kodusid ja paljud ärid.

Staikourase sõnul eraldab valitsus põlengute tagajärgede leevendamisele tänavu täiendavad 500 miljonit eurot.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles