USA valitsus tahab majandusse üha uusi triljoneid paisata (1)

Erik Aru
, majandustoimetaja
Copy
Eks näis, kes viimasena naerab. Esiplaanil USA senati demokraatliku enamuse liider Chuck Schumer, tagaplaanil vabariikliku vähemuse juht Mitch McConnell. 
Eks näis, kes viimasena naerab. Esiplaanil USA senati demokraatliku enamuse liider Chuck Schumer, tagaplaanil vabariikliku vähemuse juht Mitch McConnell. Foto: KEVIN LAMARQUE/Reuters/Scanpix

Sel nädalal kõigi USA senati demokraatide ja kolmandiku vabariiklaste häältega heaks kiidetud infrastruktuuri projektide rahastamise eelnõu suunab selleks ligikaudu triljon dollarit. See pole aga veel kõik. Demokraadid arutavad juba järgmist, tervelt 3,5 triljoni dollarilist paketti, mida president Joe Biden nimetab parema ülesehitamise kavaks. See aga tekitab juba palju paksu verd.

Heakskiidu saanud eelnõu võinuks vastu võtta lihthäälteenamusega, ent lõpuks jagunesid sajaliikmelises senatis hääled 69 poolt, 30 vastu. Seaduseks saamiseks peab selle vastu ­võtma ka USA kongressi esindajatekoda. Eelnõu poolt hääletanud 19 vabariiklase hulka kuulus ka partei senatirühma juht Mitch McConnell. «Infrastruktuur on populaarne nii vabariiklaste kui ka demokraatide hulgas,» ütles ta veebiväljaandele The Hill.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles