Ehituskeemiatootja Krimelte kasum tõusis enam kui kaks korda

BNS
Copy
Krimelte peamine kaubamärk on Penosil.
Krimelte peamine kaubamärk on Penosil. Foto: Krimelte

Ehituskeemia tootja ja turustaja Krimelte OÜ konsolideeritud kasum tõusis mullu pisut enam kui kaks korda 9,1 miljoni euroni, käive kasvas 10,6 protsenti 111,1 miljoni euroni.

Suurema osa käibest ehk 71,4 miljonit eurot teenis ettevõte müügist Euroopa Liidu riikidele. Müügist kolmandatele riikidele teenis ettevõte ligi 39,7 miljonit eurot, selgus möödunud majandusaasta aruandest.

Juhtkonna sõnul plaanib kontsern jätkata globaalset laienemist ning kinnitatud strateegia elluviimist. «Müügi- ja tootmismahtusid planeerime kasvatada läbi orgaanilise kasvu, investeerides turundus- ja müügivõimekusse, tootmisvõimsuste suurendamisse, äriprotsesside efektiivsuse kasvatamisse. Lisaks oleme aktiivselt otsimas võimalusi investeerimaks ülevõtmistesse,» seisab aruandes.

Töötajate keskmine arv täistööajale taandatuna oli mullu 381, mida oli 24 võrra rohkem kui aasta varem. Tööjõukulud kasvasid aastaga 15,6 protsenti 12,5 miljoni euroni.

OÜ Krimelte juhatus on neljaliikmeline. Krimelte grupi ettevõtete juhatuse liikmetele on makstud juhtimistasu summas 313 000 eurot.

Krimelte maksis mullu miljon eurot dividende. Jaotamata kasum oli bilansipäeva seisuga kokku 13,8 miljonit eurot.

Wolf Groupi kaubamärgi all tegutseva Krimelte kontserni tootmisüksused asuvad Eestis, Hispaanias, Prantsusmaal ja Venemaal ning müügiesindused Eestis, Lätis, Leedus, Portugalis, Ühendkuningriigis, Ukrainas ja Rumeenias.

Pool kogu müügist toimub oma kaubamärkide Penosil, Olivé ja Tempsi Plaat all, ning teine pool müügist on klientide kaubamärkidega tooted.

Krimelte tegelikud kasusaajad on Creditinfo andmeil Jaan Puusaag ja Jaanus Paeväli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles