Leedu: Valgevene väetisetransiit peatub detsembrist (3)

BNS
Copy
Belaruskali raudteevagunid.
Belaruskali raudteevagunid. Foto: Darius Mataitis

Valgevene väetisetootja Belaruskali kaaliumväetise tehaste toodangu vedamine läbi Leedu lõpetatakse detsembrist, ütles Leedu transpordiminister Marius Skuodis.

 

Ta märkis, et otsust mõjutasid USA sanktsioonid Valgevenele, mis hõlmavad ka riigi üht suurimat ettevõtet Belaruskali.

Minister märkis, et umbes kolmandik kaubakoormatest, mis kulgevad Leedu raudteid pidi ja Klaipėda sadamast, on just sanktsioonide alla sattunud väetised.

«Kui subjekt on sanktsioonide all, keelduvad ettevõtted nendega igasugusest ärist, et vältida sanktsiooniohtu. Võin veendunult kinnitada, et detsembrist, mil sanktsioonid jõustuvad, peatub väetisevedu Leedu kaudu,» ütles minister ringhäälingule.

Kaaliumväetiste lastimisega tegeleva Klaipėda sadama puisteainete terminali juht Vidmantas Dambrauskas ütles Skuodise avalduse peale, et Valgevene väetiste lastimise lõpp ettevõtet veel ei tapa.

«Ma ei sea kahtluse alla mingeid otsuseid, eriti USA omi. USA on kaugel ja näeb oma Olümpose otsast asju nii. Olen rahulik pragmaatiline inimene. Mõtleme, teeme midagi, tulevad mingid lahendused, ei me hukka saa,» ütles Dambrauskas BNS-ile, tõdedes, et tema peamine mure on terminalis töötavad inimesed.

«Peaasi, inimestest on kahju, see teeb mulle valu. Kas 500 hästimakstud leedulast sõidab Norra? See on minu peavalu. Ettevõte on eelkõige inimesed,» lisas ta.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles