Läti legendaarne alkoholitootja muudab nime

Kaja Koovit
, majandustoimetuse juhataja
Copy
Latvijas balzamsi tooted.
Latvijas balzamsi tooted. Foto: Scanpix/ LETA

Läti alkoholitootja Latvijas balzams muudab ettevõtte nime. Firma aktsionärid plaanivad selle muuta Amber latvijas balzamsiks.

Kuus aastat tagasi sai ettevõttest ümberkorralduste tulemusena Amber Beverage Groupi osa. Sellel aastal plaanib grupp lisada sõna Amber ka viie nende kontrolli all oleva ettevõtte nimesse, et nende rahvusvahelist tuntust suurendada.

Nimemuutuse otsuse peaks aktsionärid langetama 30. septembri üldkoosolekul.

Alkoholitootja juhatuse liige Intars Geidans kinnitas börsile saadetud teates, et nimemuutus suurendab ettevõtte tuntust, toob uusi kliente ning suuremaid tellimusi.

Ettevõtte kinnitusel ei too nimemuutus töötajatele, tarnijatele ega ostjatele kaasa mingeid teisi muutusi.

Latvijas balzamsi käive oli eelmisel aastal 68,6 miljonit eurot ehk 12,4 protsenti vähem kui 2019. aastal. Ettevõtte puhaskasum vähenes mullu 7,2 protsenti, 9,3 miljoni euroni.

Selle aasta esimeses kvartalis vähenes ettevõtte käive mulluse sama ajaga võrreldes 16,3 protsenti, 13,3 miljoni euroni ning ettevõtte kinnitusel oli vähenemise peamiseks põhjuseks koroonapandeemia mõju. Aasta esimese kolme kuu puhaskasum oli 1,1 miljonit eurot. 

Ettevõte tõi esimese kvartali tulemuste teates välja, et on lõunanaabrite üks suuremaid maksumaksjaid ning kolme kuuga tasuti riigikassasse 11,96 miljonit eurot, sealhulgas 9,9 miljoni euro eest aktsiisimakse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles