Cleveroni Akadeemia kutsub noori tehnoloogiatööstusesse

PM Majandus
Copy
Cleveroni akadeemia esimene kursus eelmise aasta jaanuaris. Tudengite esimese semestri ülesanne oli ehitada robot, mis püüaks ühelt mahamärgitud platsilt viis lauatennisepalli ja viiks need teisele platsile.
Cleveroni akadeemia esimene kursus eelmise aasta jaanuaris. Tudengite esimese semestri ülesanne oli ehitada robot, mis püüaks ühelt mahamärgitud platsilt viis lauatennisepalli ja viiks need teisele platsile. Foto: Elmo Riig

Eesti Ettevõtluskõrgkool Mainori (EEK Mainor) ja Cleveroni koostöös kolmandat õppeaastat alustav Cleveroni Akadeemia rõhub järjest süvenenumalt erialase praktika pakkumisele.

2019. aastal EEK Mainori ning tarkvara- ja tehnoloogiaettevõtte Cleveroni koostöös ellu kutsutud ja mullu aasta haridusteo tiitli pälvinud Cleveroni Akadeemia võtab kolmandasse lendu vastu 20 uut tehnoloogiahuvilist õppurit. Loengud vahelduvad igal nädalal tundidega Cleveroni praktikalaboris. Kursuse lõpetanu omandab Eestis ainulaadse bakalaureusekraadi robootikatarkvara arenduse õppekaval.

«Kolmeaastase programmi erilisus seisneb sümbioosis, mida pakuvad praktika ja tipptegijate õpetuste pidev vajaduspõhine ühendamine. Erinevalt mõnest teisest koolist päädib rakenduskõrghariduse õppekava läbimine diplomiga, andes tööturule siirdumiseks soodsa stardiplatvormi,» sõnas EEK Mainori tarkvaraarenduse ja veebitehnoloogia erialajuht Inna Švartsman.

Cleveroni Akadeemia praktika koordinaator Laido Valdvee omistas võtmetähtsust õppevormi kaasaegsusele. «Oleme mitmelt mujalgi õppinud tudengilt saanud tagasisidet, millise rahulolu ja motivatsiooni loob võimalus kohe ise loomeprotsessidele käed külge panna. Võimalus luua ja mitte uppuda teooriasse ei ole kaugeltki tavapärane, kuid mõjub õppuritele väga innustavalt,» lausus juhendaja, kelle näpunäidete järgi valmivad Viljandis isesõitvad poolautomaatsed robotkullerid ja muud uue aja tehnoloogiavidinad.

Senise kogemuse põhjal tulevad umbes pooled kõnealusele erialale kandideerijad otse koolipingist ja ülejäänud mujalt. Švartsmani sõnum on lihtne: seda õpet võib alustada alati, kui vaid kirg ja kutsumus olemas.

EEK Mainori tarkvaraarenduse ja veebitehnoloogia erialajuht Inna Švartsman.
EEK Mainori tarkvaraarenduse ja veebitehnoloogia erialajuht Inna Švartsman. Foto: Erakogu.

«Võti peitub sügavas huvis tehnoloogia ja robootika vastu. Ootame õppima noori, kelle silmad paneb põlema robootika arengusuundadest kuulmine ja reaalsetele probleemidele lahenduste otsimine. Ehk: peamine on tõeline kirg tarkvaraarenduse vastu, oskused ja motiveeritus. Akadeemiasse kandideerimisel ei arvestata kooli lõputunnistuse keskmist hinnet ega eksamitulemusi,» märkis Švartsman.

Paindlik ja vajaduspõhine õppekava täiendamine

Erialajuht tõi välja, et kuna tegemist on mitmes mõttes ainulaadse õppevormiga, on selle juurutamine nõudnud tavalisest kauem aega. «Kuna alguses oli kõik uus – nii õppekava koostamine kui suure ettevõttega säärase koostöö tegemine -, olime tegelikult ka ise õpilaste rollis. Aga nüüd tajume, et teadmistepagas on piisav ning oskame ladusas koostöös Cleveroniga tekkivatele vajadustele järjest kiiremini reageerida,» sõnas Švartsman. «Näiteks lisasime eelmisel õppeaastal jooksvalt õppekavva sellised ained nagu masinõpe, masinnägemine ja tehisnärvivõrgud.»

Õpe toimub Viljandis Cleveroni Akadeemias, täisstipendium sisaldab esimesel õppeaastal tasuta majutust akadeemia läheduses. Tudengile jagavad kolmeaastase rakenduskõrghariduse õppe vältel teadmisi EEK Mainori õppejõud, erialaeksperdid ja Cleveroni tippspetsialistid. Praktilise töö fookuses on isejuhtivate sõidukite arendamine. Õppekava sisu nõuab ja võimaldab ühtaegu tehniliste ja sotsiaalsete oskuste ning loovuse arendamist.

Švartsmani sõnul on eriala loodud inimesele, kes ihkab olla osa Eesti tehnoloogiatööstuse eduloost – ja enamgi veel, ise selle tulevikku luua ja kujundada. Boonusena on kõrgkooli lõpetamise ajaks varasalves kolm aastat intensiivse praktika kogemust Eesti parimaks ettevõtteks valitud Cleveronis.

EEK Mainor on Eesti suurim (1600 üliõpilast) erakõrgkool. Kool asub Tallinnas Ülemiste Citys, kus tegutseb ligi 500 ettevõtet ning elab, õpib ja töötab üle 13 000 inimese enam kui 70 rahvusest.

Cleveron on Viljandi tehnoloogiaettevõte, mis arendab pakiautomaate ja -roboteid. Cleveroni klientideks on ligikaudu 60 tuntud jaeketti ning logistikaettevõtet üle kogu maailma. Eestis pakub Cleveron pakiautomaatide lahendusi ka väike-ettevõtetele, kortermajadele ja eraisikutele. Samuti arendatakse Viljandis kaugjuhitavaid semiautonoomseid sõidukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles