Saksa reisifirma nõuab vaktsineeritute vabaduste taastamist (1)

PM Majandus
Copy
Reisifirma TUI nõuab vaktsineeritud inimestele kõigi õiguste taastamist.
Reisifirma TUI nõuab vaktsineeritud inimestele kõigi õiguste taastamist. Foto: CATI CLADERA/EPA

Saksa reisihiid TUI (Touristik Union International) ütles neljapäeval järjekordsest suurest kahjumist teatades, et koroona vastu vaktsineeritud inimeste vabadused tuleb täielikult taastada.

TUI üleskutse kõlab ajal, kui maailmas on hakanud kiiresti levima koroonaviiruse deltatüvi ja riigid kehtestavad uusi piiranguid. Reisifirma rõhutas, et vaktsineerimine on igaühe isiklik otsus, aga end süstida laskunud inimesed on kaitstud ega ohusta enam oluliselt teisi.

«Inimestel, kes ei kujuta endast üldse või olulisel määral ohtu, tuleks kõik vabadused taastada,» ütles TUI tegevjuht Fritz Joussen. «Vähemusel ei tohiks lasta igavesti tempot määrata ega enamuse igapäevaelu piirata,» lisas ta vaktsiinist keeldujatele viidates.

TUI, kelle äritegevus hõlmab hotelle, tellimuslende ja laevakruiise, sai koroonapandeemiast tõsise hoobi. Tänavu aprillist juunini oli ettevõtte puhaskahjum 934,8 miljonit eurot, ehkki koroonaolukorra paranedes hakkas nõudlus tõusma.

Maist alates on Euroopas tehtud tänavuseks suvehooajaks 1,5 miljonit broneeringut, hooaja peale kokku 4,2 miljonit. Jousseni sõnul hakkas nõudlus kasvama niipea, kui reisipiirangud tühistati.

TUI tulud aastases võrdluses tõusid kolmandas kvartalis 71,8 miljonilt 649,7 miljonile, kuid sellest hoolimata on firma kahjumis.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles