Valge Maja palub OPECil suurendada naftatootmist seoses bensiini hinna tõusuga

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Naftatootmine USAs.
Naftatootmine USAs. Foto: Jonathan Alcorn

Bideni administratsioon ütles, et OPEC+ otsus suurendada järk-järgult nafta tootmist ei ole piisav praegusel «kriitilisel hetkel ülemaailmses taastumises».

Nafta hind langes kolmapäeval alla 70 dollari barreli eest, kuna Ameerika Ühendriigid kutsusid OPECi ja selle partnereid üles suurendama tootmist, öeldes, et praegune tootmismaht ei ole piisav ja võib ohustada maailma majanduse elavnemist, vahendab Reuters.

Brenti toornafta hind on sel aastal tõusnud 35 protsenti, millele on kaasa aidanud OPECi juhtimisel kehtestatud tarnekitsendused. Seda isegi hoolimata eelmise nädala suurest hinnalangusest, mille põhjustas mure, et võimalikud uued reisipiirangud koroonapandeemia ohjeldamiseks vähendavad nõudlust.

Valge Maja ütles kolmapäeval avalduses, et Bideni administratsioon kutsus OPECi ja selle partnereid üles suurendama tootmist.

«Praegusel kriitilisel hetkel ülemaailmses taastumises ei ole see lihtsalt piisav,» ütles Bideni rahvusliku julgeoleku nõunik Jake Sullivan avalduses, viidates OPECi ja selle liitlaste hiljuti kokkulepitud toodangu suurendamisele.

Brenti toornafta hind langes antud avalduse tõttu 77 senti ehk 1,1 protsenti, 69,86 dollarini barrelist, pärast teisipäevast 2,3-protsendilist tõusu. USA West Texas Intermediate (WTI) langes 74 senti ehk 1,1 protsenti 67,55 dollarini, pärast teisipäevast 2,7-protsendilist hüpet.

Eelmisel kolmapäeval kauples toornafta hinnaga üle 70 dollari, kuna märgid kütusenõudluse suurenemisest Ameerika Ühendriikides tasakaalustasid muret COVID-19 Delta variandi põhjustatud reisikitsenduste pärast Aasias.

Tööstuse andmed näitasid, et USA toornafta- ja bensiinivarud vähenesid eelmisel nädalal, samas kui USA energiainfoameti (EIA) sõnul on USA tööhõive kasv ja suurenev liikuvus suurendanud tänavu bensiinitarbimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles