President Kaljulaid avas uue Alliklepa väikesadama

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Alliklepa sadama lipu heiskab viitseadmiral Tarmo Kõuts
Alliklepa sadama lipu heiskab viitseadmiral Tarmo Kõuts Foto: Ardo Kaljuvee

Lääne-Harju vallas Alliklepa külas avati täna pidulikult uus väikesadam. EAS-st 199 990 eurot toetust saanud sadamas on 24 kaikohta, sadam töötab kontaktivaba iseteeninduse põhimõttel. 

Pärast 25 aastat väldanud ettevalmistustöid ning 4 aastat kestnud ehitust sai eelmisel aastal valmis Alliklepa sadam, kuid selle avamine lükkus koroona-aasta tõttu tänavuse suveni edasi. Sadam asub poolel mereteel Tallinnast Kärdlasse, pakkudes logistiliselt olulist ühenduslüli põhja- ja lääneranniku vahel.

«Meri ja meresõit on läbi aegade andnud rahvastele enam võimalusi ja vabadust kui elu sisemaal, kiirendanud arengut, kujundanud inimeste kultuuri ja iseloomu. Hea, et oleme jälle ühe sadama võrra rikkamad ning et see sadam on täiesti digiajastu sadam: siin on kõik vajalik infrastruktuur olemas, kuid pole teenindavat personali. Arvan, et personalivabad, kuid kõiki vajalikke teenuseid pakkuvad väikesadamad saavadki meie rannasõidu või lõbusõidu arengu toetuspunktideks,» kõneles president Kersti Kaljulaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles