Saksa rongijuhid alustavad palgavaidluse lahendamiseks streiki

Copy
Rong Berliinis.
Rong Berliinis. Foto: Scanpix/ REUTERS

Saksamaa rongijuhid otsustasid teisipäeval alustada seoses palgavaidlusega streiki, teatas nende ametiühing, andes hoobi suvitajatele ja tööstusele, millel on tarnetega niigi raskusi.

Kaubarongijuhtide streik algab teisipäeval kohaliku aja järgi kell seitse õhtul (Eesti aeg 20.00) ja kell kaks öösel laieneb see ka reisirongijuhtidele, teatas ametiühingu GDL juht Claus Weselsky.

Reedeni kestva streigi poolt hääletas 95 protsenti ametiühingu liikmetest.

«Valisime tahtlikult selle ajaraamistiku, et piirata mõju liiklusele nädalavahetusel ja puhkusel,» ütles Weselsky.

GDL-i teatel tahetakse rongijuhtidele paremat palgalepet. Nõudmiste seas on 1,4-protsendine palgatõus ja 600 eurone preemia tänavu ning 1,8-protsendine palgatõus tuleval aastal.

Raudteefirma Deutsche Bahn pakkus 3,2 protsendist palgatõusu kahes osas, kuid pooled ei jõudnud kokkuleppeni, millal tõus aset leiab.

Deutsche Bahn sarjas streiki ja teatas, et see on kõrvakiil reisijatele ajal, mil tehakse suuri jõupingutusi koroonaviiruse pandeemia mõju leevendamiseks.

Deutsche Bahn on pandeemiast tingitud reisijate arvu vähenemisest tõsist kahju saanud, samuti seisab firmal ees raudtee renoveerimine Lääne-Saksamaal, mida tabas juulis uputus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles