Maailma suurima naftafirma kasum tõusis ligi 300%

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Maailma suurima naftafirma Saudi Aramco logo.
Maailma suurima naftafirma Saudi Aramco logo. Foto: Maxim Shemetov

Majandus on taastumas ning toornafta hind tõuseb. Saudi Araabia energiaettevõtte Aramco jaoks on see toonud tohutu kasumi kasvu, vahendab Reuters.

Saudi Araabia naftakompanii Aramco on tänu maailmamajanduse elavnemisele oma kvartalikasumit peaaegu neljakordistanud. Ettevõtte teatel tõusis kolme kuu kasum juuni lõpuks 95 miljardi riaalini (umbes 22 miljardit eurot). Eelmise aasta samal ajal oli see veidi alla 25 miljardi riaali (umbes 6 miljardit eurot).

Nagu konkurendid Royal Dutch Shell ja Exxon Mobil, sai ka Aramco kasu sellest, et majandus on pandeemiast taastumas, ja see kajastub naftahindade tõusus. Samuti aitasid sellele kaasa paljude riikide majanduse elavdamise programmid.

Energiaettevõte on tuleviku suhtes kindel. «Olen 2021. aasta teise poolaasta ja edaspidise suhtes jätkuvalt positiivselt meelestatud,» ütles Aramco president ja esimees Amin Nassir. «Ehkki Covid-19 uute tüvede väljakutsete tõttu valitseb endiselt teatav ebakindlus, oleme näidanud, et suudame kiiresti ja tõhusalt kohaneda muutuvate turutingimustega.»

Nafta hind on 2021. aastal tõusnud umbes 40%, umbes 70 dollarini barreli kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles