Saksamaa veinitootjad müüvad üleujutuste mudast päästetud veine

PM Majandus
Copy
Alkoholi tarbimine on Eestis kasvanud.
Alkoholi tarbimine on Eestis kasvanud. Foto: Unsplash / Claire Edwards

Veiniistandused üritavad raha koguda mudaste veinipudelitega, mis päästeti juulis Saksamaad tabanud üleujutustest, vahendab Fortune.

Iga pudel on unikaalne ja kaetud kuivanud mudakihiga - pudel on täpselt selline nagu see koristustöödel leiti. Ahri jõeoru veinimüüjad turundavad veini märksõnaga #flutwein (üleujutuste vein - toim). 

Siiamaani on müügist ja annetustest kogutud 3 miljonit eurot. Mõni pudel on kaubaks läinud ka kuni 500-eurose hinnaga. Kõik tulud suunatakse kohalikele viinamarjaistandustele ja restoranipidajatele.

Piirkonna suurim veinitootja ja Ahri Veiniliidu esimees Peter Kriechel sõnas, et tulvaveed on sisuliselt kõik piirkonna viinamarjaistandused maa pealt pühkinud. Ahri veinipiirkond on Saksamaa suurim punase veini tootja ning viinamarjaistandustele kuulub üle 80 protsendi regiooni pindalast. Ahris toodetakse enim punase veini sorte nagu Pinot Noir, Portugieser, Dornfelder jt. Väiksemates istandustes kasvatatakse ka tuntuimat valget Saksa veinisorti Rieslingut. 

Kindlustussektor on hinnanud üleujutuste kahjustusi nelja ja viie miljardi euro vahele. Kaks kolmandikku kahjustustest on kogunenud Rheinland-Pfalz liidumaale, kus asub rohkelt veiniistandusi ning mille alla kuulub ka Ahri veinipiirkond.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles