Riik otsib 2,4 miljoniga Rail Balticu Assaku maanteeviadukti ehitajat

BNS
Copy
Rail Balticu trass.
Rail Balticu trass. Foto: Eero Vabamägi

Transpordiamet kuulutas välja riigihanke Rail Balticu trassil asuva Luhamaa Assaku maanteeviadukti ehitamiseks, hanke eeldatav maksumus on 2,4 miljonit eurot.

Töövõtja kohustus on kõigi vajalike tööjooniste ja tööprojektide koostamine. Tööprojekti juurde kulub ka projekteeritud sadeveesüsteemi lahenduse kontroll ning vajadusel korrigeerimine. Kommunikatsioonide olemasolu puhul tuleb teha tööprojektid ja need vastava võrguvaldajaga kooskõlastada, selgub hanketeatest.

Assaku viadukt asub kohas, kus Rail Balticu raudtee ristub Tallinna-Tartu maanteega.

Hommikusel tipptunnil ehk ajavahemikus 06.30 kuni 10.00 peab Tallinna-Tartu-Võru-Luhamaa riigiteel olema tagatud kaks sõidurada Tallinna ja üks sõidurada Tartu poole ning õhtusel tipptunnil ehk vahemikus 14.00 kuni 19.00 üks sõidurada Tallinna ja kaks sõidurada Tartu poole. Ülejäänud osa ööpäevast peab olema tagatud 1+1 sõiduraja olemasolu.

Üldjuhul peab objektil remondi ajal olema tagatud liikluskorraldus selliselt, et oleks võimalik liikuda kiirusega vähemalt 50 kilomeetrit tunnis. Sõidukiirust võib alandada ehitustööde tegemise ajal või kui see peaks osutama liiklusohtlikuks või sõltuvalt ehitustööde tehnoloogiast minimaalselt 30 kilomeetrile tunnis.

Pakkumusi saab esitada 28. septembri ennelõunani. Töö teostamise tähtaeg on 20 kuud alates alustamisekorralduses märgitud kuupäevast, garantiiaeg on viis aastat.

Rail Balticu projekt näeb ette kahe rööpapaariga, 870 kilomeetri pikkuse Euroopa standardlaiusega 1435 millimeetrit elektrifitseeritud raudtee ehitamise Tallinnast Leedu-Poola piirini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles