Apollo küsib valitsuselt oma kinodele piirangute asjus erandit (5)

BNS
Copy
Jõhvi Apollo Kino.
Jõhvi Apollo Kino. Foto: Konstantin Sednev

Apollo kinod leiavad, et ruumide täituvust puudutavate piirangude puhul võiks teha Apollo kinodele erandi, kuna ettevõte suudab tagada, et eri kinosaalidesse filme vaatama tulevad kliendid ei puutu omavahel kokku.

Apollo Kino saatis esmaspäeval pöördumise valitsusele seoses 9. augustist kehtima hakanud Covid-19 viiruse levikul kehtestatud üritustel ja tegevustes osalejate piirarvude piirangute võimalikeks leevendusteks kinodes.

Korralduse kohaselt on alates 9. augustist sisetingimustes toimuvatel kontrollita üritustel ja tegevustes lubatud kuni 50 osalejat ning suurema külastajate arvuga tegevusi saab korraldada vaid siis, kui on tagatud kõigi külastajate nakkusohutus ja selle kontroll.

Korralduses on öeldud, et sisetingimustes kehtib piirarv kogu hoones või territooriumil, näiteks mitte vaid ühes kinosaalis, vaid kogu kinos. Digitõendi kontroll ei rakendu kuni 18-aastastele kinokülastajatele.

Apollo Kino saatis peaministrile ja kultuuriministrile ettepanekud, kuidas leevendada kinokülastajate piirarvudele ja kontrollile kehtestatud piiranguid, et tagada kinotegevuse jätkusuutlikkus ja samal ajal ennetada koroonaviiruse levikut, vahendas BNS Apollo Kino Baltikumi tegevjuhi Kadri Ärmi, kelle hinnangul on uued piirangud seatud kiirustades ja läbimõtlematult.

Apollo Kino kinokeskustes on programm üles ehitatud selliselt, et eri kinokülastajad ei puutu üksteisega kokku ka kino üldaladel, kuna erinevate filmide alguse- ja lõpuajad on seatud võimalikult eri aegadele.

Apollo Kinol on võimekus kontrollida ning piirata kinoaladele saabuvate kinokülastajate arvu, samuti saame kohaldada igale kinosaalile suurusele vastavat piirangut, toonitas Ärm.

Apollo Kino ettepanekud 

Apollo Kino kümnes kinokeskuses tuleks käsitleda igat kinosaali eraldi sündmuskohana. See tähendaks piirangute rakendumist igale kinosaalile eraldi, mitte kinokeskusele tervikuna.

Väiksemad kinosaalid oleks võrdsustatud siseruumina, kus saab osaleda kuni 50 inimest ilma digitõendi kontrollita ja suuremates saalides tagatakse kinoseansside kõigi külastajate nakkusohutus Covid-digitõendi kontrolliga.

«Tahame veel kord rõhutada, et kohandasime oma kinokeskuste külastusprotsessid juba üle aasta tagasi koroonaviiruse levikut arvestades ning oleme jätkanud ohutusnõuete järgimimist ka pärast piirangute lõppu,» lisas Ärm.

Apollo kinodes ei ole tuvastatud viirusepuhangute ajal ühtegi viiruskolde algust, kuna kinod on tehniliselt kaasaegsed. Ventilatsioonisüsteemid on niivõrd tõhusad, et õhk püsib puhas ja kvaliteetne.

Eesti suurimale kinoketile Apollo Kino kuuluvad kinod Tallinnas, Tartus, Pärnus, Saaremaal, Narvas ja Jõhvis, mahutades 39 saaliga kinodesse ligi 6300 filmihuvilist. 2019. aastal avas Apollo Kino kinod ka Lätis ja Leedus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles