DB Schenker ostis Soome logistikafirma Vähälä Yhtiöt

BNS
Copy
DB Schenker
DB Schenker Foto: Zygimantas Gedvila

Ka Eestis tegutsev logistikaettevõte DB Schenker sõlmis lepingu 265 töötaja ja viie kaubaterminaliga Soome logistikafirma Vähälä Yhtiöt omandamiseks.

AS Schenker Eesti juhatuse liikme Kristo Vrageri sõnul on omandamise eesmärk tugevdada DB Schenkeri positsiooni Soomes ning laiendada kohalikku maismaatranspordi võrgustikku.

«Soome on Eesti suurim kaupade ekspordipartner ning sealse võrgustiku laienemine mõjutab positiivselt ka meie vedusid,» märkis Vrager pressiteates.

Vrageri sõnul on Vähälä Yhtiöt fookus keskkonnasõbralikul maismaatranspordil, milleks kasutatakse gaasi ning elektriga sõitvaid kaubikuid ning ülipikkasid autoronge.

DB Schenkeri ja Vähälä Yhtiöt vahel sõlmitud lepingu kohaselt jätkab ettevõte Soomes teenuste pakkumist DB Schenkeri tütarettevõttena.

«Testisime sarnaseid 25,25 meetri pikkuseid autoronge koos transpordiametiga ka Eestis ning kui need peaks ka siin kasutusele jõudma, siis tekib võimalus läbida aastas vähem miljoneid kilomeetreid ning hoida kokku kuni kolmandiku kütusekulust,» ütles Vrager.

DB Schenkeri ja Vähälä Yhtiöt vahel sõlmitud lepingu kohaselt jätkab ettevõte Soomes teenuste pakkumist DB Schenkeri tütarettevõttena.

Vähälä Yhtiöt on 1937. aastal asutatud Soome ettevõte, mis pakub siseriiklikke maatranspordi teenuseid Kesk- ja Põhja Soomes ning oli 1956. aastast oma võrgustikuga DB Schenkeri partner.

130 riigis 74 000 töötajaga tegutsev DB Schenker on rahvusvaheline logistikaettevõte, mis pakub maismaa-, õhu- ning veetranspordi teenuseid.

Eestis teenis Schenker AS möödunud aastal 35,8 miljoni euro suuruse käibe juures 1,1 miljonit eurot puhaskasumit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles