Palgapakkumised on kahe aastaga kasvanud 15 protsenti

BNS
Copy
Õpetajate töötasu on viimastel aastatel kasvanud.
Õpetajate töötasu on viimastel aastatel kasvanud. Foto: Toomas Huik

Tööportaali CVKeskus andmetel oli tänavu esimesel poolaastal töökuulutustel pakutav keskmine brutopalga vahemik oli 1211–1648 eurot, mida on 15 protsenti enam kui 2019. aastal samal ajal.

Ühtlasi suurendab avalik palgapakkumine kandideerijate arvu 66 protsendi võrra ning toob tööpakkumisele keskmiselt 39 protsenti rohkem vaatamisi, teatas tööportaal CVKeskus.

«Seega edestavad avaliku palgapakkumisega töökuulutused märkimisväärselt konkureerivaid tööpakkumisi, kus palgavahemik on jäetud saladuseks,» rõhutas tööportaali turundusjuht Henry Auväärt.

Seejuures pakuti kõrgeimat töötasu keskastmejuhtidele ja tippspetsialistidele, kus keskmine palgapakkumine ulatus 2428 euroni.

Keskastme spetsialistidele suunatud tööpakkumistel ulatus keskmine palgapakkumine 1868 euroni, oskustöölistel ja kutsetöötajatel 1702 euroni, teenindus- ja müügitöötajatel 1248 euroni ja abitöötajatel 1123 euroni.

Viimase kahe aastaga on enim kasvanud tipp- ja keskastmespetsialistide palgapakkumised. Üle 10 protsendi on kerkinud palgapakkumised ka kutsetöötajatele ja teenindus- ning müügivaldkonna töötajatele suunatud tööpakkumistel.

Kõige vähem on kasvanud aga abitöötajatele suunatud palgapakkumised, kerkides 2019. aastaga võrreldes 5 protsenti.

Palgapakkumiste võrdlus tugineb rohkem kui 10 000 töökuulutusel, kus pakutav töötasu oli avalikult välja toodud.

Palgapakkumisena toovad tööandjad enamasti välja pakutava palgavahemiku, mitte ühe konkreetse töötasu numbri, sest lisaks põhipalgale mõjutavad pakutavat palka ka lisatasud. Samuti kujunevad lõplikud tööülesanded vastavalt leitava töötaja oskustele ja kogemustele, mis omakorda mõjutavad palgatingimusi.

CVKeskus on tööportaal, kus tööotsijad edastavad tööandjatele aastas üle 1,6 miljoni kandideerimisavalduse. Käesoleva aasta 6. augusti seisuga leidus tööportaalis pea 4000 tööpakkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles