Nordic Aviation Group sai finantsjuhi Maagist

PM Majandus
Copy
Eteri Harring.
Eteri Harring. Foto: Erakogu.

Lennundusettevõtte Nordic Aviation Group nõukogu kinnitas juhatuse liikmeks ja finantsjuhiks endise Maag Grupi finantsjuhi Eteri Harringu.

Nordic Aviation Groupi nõukogu esimees David O´Brock ütles, et Eteri Harringu kasuks kõneles suur töökogemus. “Harring töötas pikalt erasektoris, sealhulgas panganduses. Tal on olnud varasemalt kokkupuuteid erinevate ettevõtete ülevõtmistega ja liitmistega,” kinnitas O´Brock, kelle sõnul on Eteri Harringu ülesandeks Nordic Aviation Groupi finantsstruktuuri edasiarendamine. 

Uus finantsjuht koordineerib terve kontserni rahandustegevust ja temani jõuavad nii gruppi kuuluva Nordica kui ka Regional Jet (Xfly) finantskontrollerite ning raamatupidajate aruanded.

Nordic Aviation Groupi eelmine juhatuse liige ja finantsjuht Kristi Ojakäär oli ametis 2019. aasta septembrini ning sellest ajast kontserni tasandil finantsjuhti polnud. 

«Seoses muudatustega lennundusgrupi tegevuses eesmärgiga väljuda edukalt koroonakriisist ja tagada grupi ettevõtete selge ja efektiivne finantsjuhtimine tekkis vajadus laiendada juhatust ning leida uus finantsjuht,» selgitas David O`Brock.

Hiljuti sai Nordica rahvusvahelise lennuettevõtte sertifikaadi ja IATA-koodi, mis võimaldab Nordical lennata oma nime alt. Varasemalt teiste lennuettevõtete piletimüügisüsteeme ja lendude opereerimisteenust kasutanud Nordica tegi ametliku lennufirmana esimese lennu 1. augustil Tallinnast Rootsi, kus hakkab pakkuma regulaarlende riigihankega võidetud marsruudil Gällivare-Arvidsjaur-Stockholm.

Eteri Harring õppis rahandust ja pangandust äriülikoolis Estonian Business School (EBS), kust ta sai bakalaureusekraadi. Tema varasemad töökohad on näiteks Riigimetsa Majandamise Keskus, AS Tallinna Vesi, Swedbank, Talinvest Suprema Securities. Tal on kümneaastane finantsjuhi töökogemus rahvusvahelisest toiduainete tööstuseid koondavast kontsernist Maag Grupp, kus koordineeris ka Soome lihatööstuse Pouttu ja piimatööstuse AS Tere ülevõtmisega seotud tehingu finantsküsimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles