USA investeerimisfirma maksab vaktsineeritutele 1000 dollarit (1)

PM Majandus
Copy
Vanguard meelitab töötajaid rahaga vaktsineerima.
Vanguard meelitab töötajaid rahaga vaktsineerima. Foto: Vadim Ghirda/Scanpix

Maailma üks juhtivaid investeerimisfirmasid Vanguard maksab oma töötajatele vaktsineerimise eest 1000 dollarit.

Raha saavad kõik need palgalised, kes lähevad vaktsiinisüsti saama enne oktoobrit. Rahaline stiimul kehtib ka neile, kes olid end vaktsineerinud juba enne pakkumise väljakuulutamist, vahendab BBC.

Vanguardi finantsiline peibutus on üks näide erinevatest lähenemisviisidest, mida USA ettevõtted Delta tüve ja kolmanda lainega võitlemiseks kasutavad. Osad, näiteks Microsoft ja Google, kohustavad kõiki enda töötajaid vaktsineerima. Teised, nagu Walmart ja Uber, on nõudnud vaktsineerimist juhtkonnalt, kuid pole eesliinitöötajatele sellist suunist jaganud. Amazonil ja Apple'il pole seevastu üldse ettevõttesisest vaktsineerimispoliitikat.

Vanguard, kellel on USAs umbes 16 500 töötajat, ütles pakkumist kommenteerides, et vaktsiinid on parim viis Covid-19 leviku peatamiseks ja ta soovitab töötajatel tungivalt vaktsineerida. «Rahalise stiimuliga tunnustatakse inimesi, kes on võtnud aega, et end, üksteist ja meie kogukonda vaktsineerimisega kaitsta,» teatas ettevõtte pressiesindaja.

Vanguardi lähenemine on erinev teise suure USA varahalduri Blackrocki omast, kes on alates juulist keelanud vaktsineerimata töötajatel kontoritesse sisenemise.

USAs on viimasel ajal koroonaviirusega nakatunute arv pidevalt tõusnud ning jõudnud viimaste kuude kõrgeimasse punkti. Sealne Haiguste Kontrolli ja Tõrje Keskus (CDC) teatas, et nii vaktsineeritud kui ka vaktsineerimata isikud peavad taas hakkama siseruumides maske kandma.

New Yorki linnavõim on öelnud, et alates septembrist tuleb vaktsineerimistõend esitada kõikidel restoranide, spordisaalide ja muude siseruumides tegutsevate ettevõtete klientidel ja töötajatel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles