Eesti Pakendiringluse kasum langes mullu ligi 21 protsenti

BNS
Copy
Eesti Pakendiringluse konteinerid.
Eesti Pakendiringluse konteinerid. Foto: Riin Sikka

Pakendijäätmete töötleja Eesti Pakendiringluse kasum puhaskasum langes mullu 20,8 protsenti 627 700 eurole; ettevõtte käive tõusis aga 5,2 protsenti 6,4 miljoni euroni.

Vastavalt pakendiseadusele ettevõte kasumit jaotada ei tohi, vaid peab selle pakendite kogumisse ja taaskasutamisse panustama, teatas Eesti Pakendiringlus.

2020. aastal deklareerisid Eesti Pakendiringluse ligi 2000 klienti kokku 74 760 tonni turule toodud pakendeid, mida on 1,5 protsenti vähem kui aasta varem.

«Koostöös jäätmekäitlejatega kogusime ja suunasime taaskasutusse ligi 50 000 tonni pakendijäätmeid,» sõnas Eesti Pakendiringlus OÜ juhatuse liige Alder Harkmann.

Ettevõte on sõlminud lepingud pakendijäätmete kogumiseks omavalitsuse territooriumil 76 kohaliku omavalitsustega.

«Kokku oli 2020. aasta seisuga avalikke pakendikonteinerid Eesti Pakendiringlusel üle Eesti ligi 2500, eelmise aasta jooksul lisasime ligikaudu 500 konteinerit, proovides koostöös omavalitsustega leida neile mugavaid ja turvalisi kohti,» märkis Harkmann.

Ta lisas, et tänavu suurendab ettevõte avalike konteinerite arvu vähemalt samas suurusjärgus ning jõuab 3000 avaliku pakendikonteinerini.

Harkmanni sõnul on oluline, et inimesed kasutaksid pakendipunkte sihtotstarbeliselt. «Kui pakendikonteinerisse või sinna juurde tuua muid jäätmeid või toodet täis pakendid, rikub see ära kogu konteineri sisu ja ringlusesse läheb väike osa pakendikonteinerist,» toonitas ta.

«Suureks abiks oleks, kui omavalitsus võtaks oma territooriumil vastutuse pakendipunktide heakorra tagamisel,» lisas Harkmann. Kuressaare ja Tartu linn, samuti Hiiumaa vald on paigaldanud problemaatilistesse pakendipunktidesse näiteks kaamerad.

Eesti Pakendiringlus OÜ on pakendite taaskasutusorganisatsioon, mille eesmärgiks on luua ja hoida töös üleriigiline pakendite kogumisvõrk ning korraldada pakendijäätmete taaskasutamist sellises ulatuses, mis tagab Eesti Pakendiringlusele delegeeritud kohustuste täitmise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles