Hiina telefonitootja tõukas Samsungi esikohalt ning tõusis uueks turuliidriks (1)

Carl-Robert Puhm
Copy
Xiaomi logo.
Xiaomi logo. Foto: ALY SONG/Scanpix

Hiina nutitelefonide tootja Xiaomi müüs juunis rohkem nutitelefone kui tema konkurendid Samsung ja Apple, teatas uuringufirma Counterpoint.

Xiaomi müük kasvas juunis maikuuga võrreldes 26 protsenti, andes ettevõttele 17,1-protsendilise turuosa kogu maailmas müüdud nutitelefonidest, ütles Counterpoint neljapäevases avalduses.

Uuringufirma lisas, et Samsung ja Apple müüsid sama perioodi jooksul vastavalt 15,7 protsenti ja 14,3 protsenti kõigist telefonidest.

Juunis lõppenud teise kvartali müüginumbrite alusel on esikohal siiski veel Samsung.

Counterpointi analüütikud selgitasid, et Xiaomi tõus esikohale kvartali viimases kuus võib olla ka ajutine, kuna Covid-19 juhtumite tõus Vietnamis häiris tõenäoliselt Samsungi tootmist. See tõi kaasa ka puuduse Lõuna-Korea tootja seadmetest turgudel.

Samsung märkis teise kvartali müügitulemusi kommenteerides, et Vietnamis kehtestatud lockdown häris neid nutitelefonide tootmist, kuid nad ootavad tootmise taastumist peagi.

«Pärast Huawei langust on Xiaomi teinud järjekindlaid ja agressiivseid jõupingutusi, et täita vabanenud tühimikku,» ütles Counterpointi teadusdirektor Tarun Pathak selgituses. Ta lisas, et Xiaomi on jõuliselt laienenud Huaweist vabaks jäänud turgudele nagu Hiina, Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika.

Kuigi globaalsetes müügitulemustes jäi Xiamoi teises kvartalis veel Samsungile alla, siis Euroopas mööduti ka kolme kuu arvestuses. Teises kvartalis müüs Xiaomi 25 protsenti kõigist Euroopa uutest nutitelefonidest. Samuti ollakse tipptegija Indias, mis on üks maailma kiiremini kasvavaid nutitelefoniturge.

Kuigi enamik Xiaomi telefone paigutuvad odavamase hinnasegmenti ning on suunatud massiturule, pürib Hiina nutitelefonide tootja ka kõrgemasse hinnaklassi, kus praegu domineerivad Samsungi ja Apple'i seadmed.

Sel aastal tõi Xiaomi turule Mi 11 Ultra nutitelefoni, mille eest Eesti mobiilioperaatorid küsivad 1300 eurot.

Uusi mudeleid on oodata ka konkurentidelt: Samsung peaks järgmisel nädalal oma «Galaxy Unpacked» üritusel turule tooma välja uued tipptelefonid. Septembris peaks Apple teatama oma järgmisest iPhone'i mudelist.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles