Valitsus reformib asutuste tööd ja teenuseid

Postimees
Copy
Riigihalduse minister Jaak Aabi selgitusel jääb reaalne palgakasv ministeeriumite otsustada.
Riigihalduse minister Jaak Aabi selgitusel jääb reaalne palgakasv ministeeriumite otsustada. Foto: Remo Tõnismäe

Valitsus kiitis heaks ja lisas riigireformi tegevuskavasse aastateks 2021–2023 paarkümmend uut tegevust, mis reformivad senist asustuste töökorraldust ja valdkondade teenuste osutamist.

Riigihalduse ministri Jaak Aabi sõnul tuleb riigireformi tegevustes arvestada riigi demograafiliste trendide ja arenguvajadustega ning see tingis ka uute tegevuste lisamise. 

«Näiteks ühendame Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ja KredExi ning analüüsime Erametsakeskuse ja Keskkonnainvesteeringute Keskuse liitmise võimalusi,» ütles Aab pressiteates.

Ta lisas, et ellu viiakse ka teisi tegevusi, mis reformivad senist asustuste töökorraldust ja valdkondade teenuste osutamist.

Samuti jätkub töö riigireformi varem kokku lepitud tegevustega: edasi minnakse näiteks riigimajade rajamise, andmehalduse parandamise ning riigi IT baasteenuste ja laborite konsolideerimise järgmiste etappidega.

Sügiseks töötatakse välja ettepanekud kaugtöö soodustamiseks ja riigiasutuste kontoripindade optimeerimiseks. Riigikogu tasandil jätkub ühtlasi uue riigireformi otsuse ettevalmistamine.

Tänaseks on Aabi sõnul ellu viidud ka mitmed riigireformi 2019–2021 eesmärgid, millest juhindudes loodi näiteks ühendasutused hariduse, keskkonna, transpordi ja maaelu valdkondades.

«Riigiasutuste ühendamiste peamised positiivsed mõjud on toonud kvaliteetsemad avalikud teenused ja võimaldavad ressursitõhusamat juhtimist,» leidis Aab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles