Paldiski võib lõpuks saada kauaoodatud väikesadama

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Pakri poolsaare karm pankrannik ei paku meresõitjale mingit varju ega turvalist randumisvõimalust, mistõttu väikelaevasadamat oleks piirkonda hädasti vaja.
Pakri poolsaare karm pankrannik ei paku meresõitjale mingit varju ega turvalist randumisvõimalust, mistõttu väikelaevasadamat oleks piirkonda hädasti vaja. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Paldiski linna ja Pakri poolsaare hobimeresõitjad võivad peagi saada kauaoodatud väljapääsu merele. Lääne-Harju vallavolikogu on võtnud suuna linna väikelaevasadama rajamisele. 

Sadamalinn Paldiski ning merega ümbritsetud Pakri poolsaar, millel Paldiski asub, on hobimeresõitjate jaoks tänini erakordselt ebasõbralik piirkond. Lähimad väikelaevasadamad asuvad Lohusalus ja Kurkses, viimane on aga nii madala veega, et sinna saavad siseneda vaid väikesed mootorpaadid ja sõudepaadid. 

Poolsaarel on küll kaks suurt ja edukat kauba-reisisadamat, mille kaide ääres on häda korral võimalik silduda ka väiksematel alustel, sealt väljub ka liinipaat Pakri saartele. Kuid paadisadamat, kus kohalikud kalastajad, purjetajad ning muidu meresõiduhuvilised saaksid oma paate hoida, ei ole. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles