Üllatus investoritele: Nordecon kasseeris sisse kahjumi

Liina Laks
, reporter
Copy
Nordecon
Nordecon Foto: Sander Ilvest

Ehituskontsern Nordecon teatas täna peale börsipäeva oma teise kvartali tulemused: käive oli firmal languses ning kvartalis jäädi ka ligi poole miljoni euroga kahjumisse. Sellist tulemust ei analüütikud ei oodanud.

Kui koroona-aasta kevadel suutis ehituskontsern näidata väga head minekut, siis tänavu oli Nordecon teises kvartalis mõningastes raskustes. Ettevõtte müügitulu kahanes kvartalite võrdluses 81,9 miljonilt 69 miljonile eurole. Sellega jäi ettevõte suurelt alla LHV analüütikute ootusele. «Ootame Nordeconilt laias plaanis stabiilset käivet vahemikus 80-85 miljonit eurot,» ütles Sander Danil.

Kui mullu samal ajal teenis Nordecon 3,6 miljonit eurot puhaskasumit, siis sedapuhku vaatas kasumireal vastu 479 000-eurone kahjum. LHV analüütikud ootasid küll kasumi langust, aga prgonoosisid siiski Nordeconile 0,8 kuni 2,5 miljoni euro suusust kasumit.

Mis juhtus? «2021. aasta 6 kuu tulemusi iseloomustab eelmise aasta sama perioodiga võrreldes mõningane tegevusmahtude langus, kasumlikkuse vähenemine ning jätkuv teostamata tööde portfelli kasv,» selgitas ettevõtte juhtkond börsiteates.

Teostamata tööde portfell on Nordeconil suur, 270 miljonit eurot väärt: firma suutis teises kvartalis sõlmida ligi 70 miljoni euro eest uusi lepinguid. Oluline osa müügitulu langusel on välisturgudel, kuid mõningane vähenemine toimus ka Eestis. Segmentide lõikes on müügitulu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga hoonete segmendis vähenenud (19%) ning rajatiste segmendis suurenenud (9%). Hoonete segmendi müügitulu vähenemist mõjutab olukorras, kus teostamata tööde portfell sisaldab mitmeid suuremahulisi projekteerimis- ja ehitustöövõtte, muuhulgas ehitustegevusele eelnev pikk projekteerimisperiood,» teatas ettevõte börsile.

Nordeconi tütarfirmal käib Rootsis saneerimine, aga see ettevõtte hinnangul nende tulemusi ei mõjuta.

Üldiselt on aga kasumlikkuse languse taga hulk põhjuseid. «

Nordeconi aktsia on tänavu Tallinna börsil kerkinud 20% 1,36 euro tasemele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles