Leedu tahab lubada vaktsineerimata inimesed ostlema ainult väikepoodidesse

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Toidupood Vilniuses.
Toidupood Vilniuses. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA

Leedu valitsus töötas välja määruse, mis piirab neil, kes ei ole vaktsineeritud Covid-19 vastu või ei ole hiljuti nakatunud, väikestes kauplustes, siseüritustel ja toitlustusettevõtetes viibimise.

Piirangud jõustuvad eeldatavasti 13. septembril ja need kehtivad inimestele, kellel ei ole n-ö võimaluste passi ehk dokumenti, mis tõendab, et inimene on vaktsineeritud Covid-19 vastu, on nakatunud või hiljuti teinud Covid-19 suhtes negatiivse testi.

Eelnõu näeb ette, et teenused, kauplused, toitlustus- ja meelelahutuskohad, kultuuri- ja spordiüritused, festivalid ning muud rahva kogunemiskohad on avatud võimaluste passiga inimestele ja alla 16-aastastele lastele.

Võimaluste passita inimestel piiratakse avalikes kohtades viibimist. Neil lubatakse käia toidupoes, apteegis ja optikakaupluses vaid siis, kui seal on eraldi sissepääs õuest või kui kaupluse müügipind on alla 1500 ruutmeetri.

Võimaluste passita inimene tohib tellida väiksemaid remonditöid, kui kontakt ei kesta kauem kui 15 minutit, saada ilu- või veterinaarteenuseid, külastada muuseume ja näitusi ning raamatukogu ning saada tervishoiu- ja sotsiaalteenuseid. Samuti tohib osaleda alla 500 osalejaga väliüritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles