Lidl on Eestisse investeerinud 63,5 miljonit eurot

BNS
Copy
Lidl.
Lidl. Foto: Margus Ansu / Postimees

Saksa odavpoeketile Lidl kuuluv Lidl Eesti OÜ on Eestisse investeerinud möödunud aasta lõpu seisuga 63,5 miljonit eurot.

Seejuures 2019. aasta lõpu seisuga olid ettevõtte investeeringud pikaajalistesse varadesse 29,4 miljonit eurot. Seega investeeris ettevõte mullu Eestis enam kui 34 miljoni euro eest. Ühtlasi suurendas ettevõtte osanik CE-Beteiligungs-GmbH 2020. aasta investeeringute rahastamiseks ettevõtte osakapitali 57 miljoni euro võrra, selgub Lidl Eesti mullusest majandusaasta aruandest.

Kuna ettevõte ei ole Eestis veel alustanud põhitegevust, siis jäädi möödunud aastal ka ligi 18,5 miljoni euroga kahjumisse. Aasta varem oli kahjum 8,7 miljonit eurot. Lidl kavatseb kahjumi katta järgmiste aastate kasumi arvelt.

Praegu on ettevõtte põhiline tegevusala kinnisvara soetamine ja kaupluste ehitamine. Mullu ostis Lidl Eesti neli kinnistut, ettevõttele anti kolm ehitusluba ning lõpetati esimese poe ehitus.

Mullu töötas ettevõttes keskmiselt 133 täistööajaga töötajat, kelle palgakulu küündis ligi 4,6 miljoni euroni. Aasta varem oli 52 töötaja palgakulu 1,5 miljonit eurot.

Tänavu juulis teatas Lidl, et neil on valmimas kaheksa poodi neljas Eesti linnas – Tallinnas, Tartus, Pärnus ja Narvas – ning käib nii kontori- kui poetöötajate värbamine. Alates juulist on Lidl Eesti Kaupmeeste Liidu liige.

Jaemüügifirma Lidl on osa Saksamaa Schwarzi jaekontsernist. Lidl on esindatud 32 riigis ning haldab 11 200 kauplust ja enam kui 200 logistikakeskust 29 riigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles