Tallink hakkab Stockholmi reisijatelt nõudma vaktsineeritust või negatiivset testi

PM Majandus
Copy
Tallink Baltic Queen.
Tallink Baltic Queen. Foto: Konstantin Sednev

​Alates sellest nädalast alustab Tallink Grupp Tallinna-Stockholmi liinil, hetkel vaid Tallinnast väljuval suunal, reisijate tervisetõendite kontrollimist enne pardale minekut.

Uus kord viiakse sisse seoses Eestis siseriiklikult rakendatavate karmimate koroonapiirangutega ning vastavalt täna Rootsi riiki sisenemiseks kehtestatud reeglitele.

Praegusel hetkel ei rakendata tõendite kontrolli Stockholmist Tallinna väljuval suunal, kuna Rootsi riigi nakatumisnäitaja on madalam kui 75 ning Rootsist saabujatele ei kehti Eestis tõendite esitamise kohustust. Lisaks ei rakendata tervisetõendite olemasolu nõuet Rootsi riigi residentidele, kellel on õigus riiki siseneda ka ilma tõenditeta.

Pardale pääsemiseks ning Rootsi riiki sisenemiseks on täna Euroopa Liidu või Schengeni riikidest saabujatel nõutav kas kehtiv vähemalt ühe doosi kinnitusega vaktsineerimistõend, COVID-19 läbipõdemistõend või koroonaviiruse negatiivse testi sertifikaat. Tõendi esitamise nõue ei kehti 17-aastastele ja noorematele lastele.

«Meie eesmärk uute reeglite kehtestamisega on see, et saaksime oma teenuseid võimalikult ohutult ka piirangute kontekstis edasi pakkuda ja samas aidata omalt poolt jätkuvalt kaasa riiklikule viirustõrje tegevusele,» kommenteeris täiendava kontrolli sisseviimist Tallink Grupi juhatuse esimees Paavo Nõgene.

Tallinki Tallinna-Stockholmi liini laevale Baltic Queen A-premium ja kõrgemate kajutiklasside reisijatele on tasuta antigeeni kiirtestimine enne reisi Tallinna Sadama D-terminalis Tallink Lounges hinna sees. A- ja B- kajuti kategooria reisijatel on võimalik samuti kiirtestimise teenust sadamas Tallink Lounges kasutada ning teenus maksab 15 eurot inimese kohta.

Testimist viib läbi tervishoiuteenuseid pakkuv ettevõte Farmatar ja tulemusega väljastatakse ka sertifikaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles