Omniva paisutas jõudsalt poolaastakasumit

BNS
Copy
Omniva postiautomaat.
Omniva postiautomaat. Foto: Zygimantas Gedvila

Omniva kaubamärki kasutava riikliku logistikafirma AS Eesti Posti tänavuse aasta esimese kuue kuu puhaskasum kasvas aasta võrdluses ligi 7,7 korda, 12,3 miljoni euroni.

Riigifirma poolaasta käive kasvas samal ajal aastaga 23,7 protsenti, 76,6 miljoni euroni, selgub Eesti Posti 2021. aasta teise kvartali ja poolaasta konsolideeritud vahearuandest.

Tänavu teises kvartalis kasvas ettevõtte müügitulu aastaga ligi 14 protsenti, 37,5 miljoni euroni ning kvartali puhaskasum kerkis mulluselt 1,4 miljonilt eurolt ligi 5,1 miljoni euroni.

Kontserni töötajate arv on kasvanud võrreldes 2020. aasta esimese poolaasta lõpuga 218 inimese võrra, 2426 töötajani.

Ettevõtte juhtkonna sõnul avaldas esimesele poolaastale erakorralist mõju Covid-19 viiruse levik ja selle tõkestamiseks kehtestatud piirangud Eestis, Lätis ja Leedus. 

Teise kvartali tegevustele avaldas aga suurimat mõju Euroopa Liidus (EL) jõustunud kolmandatest riikidest tellitud postipakkide käibemaksumuudatus: kui varem tuli deklareerida ja maksustati käibemaksuga vaid üle 22 euro maksvad väljastpoolt ELi tellitud kommertssaadetised, siis alates 1. juulist tuleb deklareerida ja käibemaks tasuda kõikidelt kommertssaadetistelt, olenemata väärtusest.

Tänavu algas ka ettevõtte restruktureerimine, et minna varasemalt ärivaldkondadepõhiselt – postiäri ja pakiäri – tegevuselt üle kliendile ühtse lahenduse pakkumisele. 

Eesti Posti nõukogu valis aprillis uueks juhatuse esimeheks Mart Mägi, kes alustas tööd 10. mail. Juhatuse esimehe leping on sõlmitud viieks aastaks.

Omniva kaubamärki kasutav AS Eesti Post on riigile kuuluv äriühing, mis kuulub majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalasse. Ettevõte pakub postiäri-, pakiäri-, infoäri ja rahvusvahelise äri teenuseid. Kontserni kuuluvad ka Maksekeskus, Omniva, Finbite, Leedu tütarettevõte UAB Omniva LT, Läti tütarfirma SIA Omniva ning sidusettevõte Post11.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles