Elroni müügitulu kasvas teises kvartalis rohkem kui poole võrra

BNS
Copy
Elroni rong jäi toppama Vastse-Kuuste jaamas. Foto on illustratiivne.
Elroni rong jäi toppama Vastse-Kuuste jaamas. Foto on illustratiivne. Foto: Elmo Riig

Elroni kaubamärgi all tegutseva riigifirma Eesti Liinirongid müügitulu kasvas tänavu teises kvartalis aastavõrdluses 54,8 protsenti ligi 3,5 miljoni euroni.

Ettevõtte muud äritulud kerkisid samal ajal aga 9,9 protsenti 7,9 miljoni euroni. Kvartali puhaskahjum püsis sisuliselt mullusel tasemel ehk 1,3 miljonil eurol ning ärikahjum süvenes aastaga 171 100 eurolt 224 800 euroni, selgus Elroni teise kvartali aruandest.

Teise kvartali sõitude arv oli jätkuvalt väga tugevasti mõjutatud pandeemiast. Olukord halvenes märtsikuus, mil kehtestati ka täiendavad piirangud, mis taaskord vähendasid oluliselt inimeste liikumist. Samas oli situatsioon aasta tagasi veelgi äärmuslikum, kui kohati langes sõitude arv ligi 90 protsenti.

Kvartaliga tehti kokku üle 1,5 miljoni sõidu, mis madala võrdlusbaasi tõttu tähendas 55 protsendist kasvu. Piletitulu oli ligi 3,5 miljonit eurot, kasvades aastaga samuti 55 protsenti. Suvekuudel on Elroni hinnangul oodata nõudluse püsimist suhteliselt kõrgel tasemel, ent reisijate arvu vähendavad kolmandasse kvartalisse planeeritud raudtee remonttööd.

Eesti Liinirongide tegevuskulud kaetakse riigieelarvest ja piletimüügitulust. Teises kvartalis oli riigipoolne dotatsioon reisijateveoks 6,49 miljonit eurot ja uue veeremi soetamiseks 1,38 miljonit eurot. Aasta varem olid näitajad vastavalt 5,74 miljonit eurot ja 1,43 miljonit eurot.

Elroni rongipargis on 38 rongi ja liinivõrgu kogupikkus on 723 kilomeetrit, millest elektrifitseeritud on 132 kilomeetrit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles