Koroonakadalipp Helsingis paneb autod Soome-reisil tundideks ootama

Jaano Martin Ots
, toimetaja
Copy
Liikluskaos Helsingi Läänesadamas hommikuselt laevalt maha sõites
Liikluskaos Helsingi Läänesadamas hommikuselt laevalt maha sõites Foto: Jaano Martin Ots

Tipptundidel Tallinna-Helsingi reisiparvlaevadel reisijaid ootab põhjanaabrite poolel laevast maale saamisel umbes tunniajane närviline kadalipp. 

Eile, 2. augustil karmistunud koroonapiirangutele vaatamata oli esimene esmaspäevahommikune Megastari reis Tallinnast Helsingisse rahvarohke. Varustuse, rõivastuse ning käitumise järgi hinnates oli niisama turistide ja objektile siirduvate oskustööliste hulk ligikaudu võrdne. Vaatamata kõikjal leiduvatele meeldetuletusplakatitele olid maskikandjad ilmselges vähemuses nii laeva salongides kui autotekkidel. Soomes on avalikes siseruumides maski kandmine eilsest alates taas kohustuslik. Soome ametiisikud peavad reeglist täpselt kinni ning meenutavad seda ka inimestele, kellega suhtlevad. Oma autos viibijatelt siiski maski kandmist ei nõuta.

Soome lubab riiki siseneda värskema kui 72 tundi vana negatiivse testitulemusega või täielikult vaktsineeritud inimestel vastava tõendi esitamisel. Sellega seoses peavad kõik Soome siseneda soovijad reisijad läbima piirikontrolli, kus lisaks koroonainfole kontrollitakse ka isikutunnistusi. Laeval jagatakse kontaktinfoankeete, milles nõutakse infot Soomes viibimise asukoha kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles