Tallink vajab aktsionäride abi

Liina Laks
, reporter
Copy
Tallink.
Tallink. Foto: Valda Kalnina

Kuigi ­koroonakriisis on hulk ­ettevõtteid, mis on nagu või sees, ei kuulu reisifirmad, teiste seas Tallink, nende sekka. Mitmendat kvartalit järjest suure kahjumi saanud Tallink tahab veel augustis investoritelt 35 miljonit eurot kätte saada.

Seda uudist investorid esmaspäeval ei oodanud: Tallink teatas, et tahab välja lasta uusi aktsiaid senisest hinnast peaaegu 30 protsenti odavamalt. Ja juba augustis. Investorid reageerisid sellele suurmüügiga: aktsia kukkus esimese hooga üheksa protsenti. Päris selge aktsiapakkumise saatus veel pole, sest heakskiidu peab asjale andma ka finantsinspektsioon.

Aktsionäridele on see ­uudne olukord: pakkumisele tulevate aktsiate kogus moodustab 11 protsenti praegusest aktsiate arvust ehk olemasolevate aktsionäride osalust lahjendatakse märkimisväärselt. Ettevõtte juht Paavo Nõgene oli kidakeelne, miks just nüüd raha küsima minnakse – Nõgene viitas ­viimasele aruandele, mille järgi on ette­võttel likviidsust 116,7 miljoni euro jagu pluss 90 miljoni euro ulatuses veel väljavõtmata laenu. Justkui tegelikult ei olekski praegu raha tarvis ning firma teeb hoopis teene aktsionäridele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles