Statistikaameti saab tänasest uue juhi

BNS
Copy
Statistikaameti uus juht Urmet Lee
Statistikaameti uus juht Urmet Lee Foto: AFP / Scanpix

Statistikaameti uue juhina alustab esmaspäevast tööd Urmet Lee.

Leel on ligi 20-aastane juhtimis- ja töökogemus avaliku sektori asutustes. Ta on töötanud riigikontrollis auditijuhi ja riigikontrolöri nõunikuna ning viimati arendus- ja haldusteenistuse direktorina.

Ta on töötanud ka Poliitikauuringute Keskuse Praxis juhatuse esimehena, sotsiaalministeeriumis arendusnõunikuna ning kodakondsus- ja migratsiooniametis direktori asetäitja kohusetäitjana.

Lee kuulub Haagis tegutseva Rahvusvahelise Kriminaalkohtu eelarvekomitee koosseisu ja on vabariigi valimiskomisjoni ning erakondade rahastamise järelevalve komisjoni asendusliige.

Samuti on ta Tallinna Tehnikaülikooli Ragnar Nurkse Instituudi bakalaureuseõppe nõukogu liige. Ta on olnud statistikanõukogu liige aastatel 2014–2018 ning Haagis asuva Alalise Vahekohtu eelarve komitee liige aastatel 2018–2020.

Lee on lõpetanud avaliku halduse Tartu Ülikoolis 1997. aastal ja saanud samal erialal magistrikraadi Berliinist Hertie School of Governance'ist 2013. aastal.

Uue peadirektori leidmiseks viis konkursi läbi riigikantselei juures tegutsev avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjon.

Statistikaameti eelmine peadirektor Mart Mägi asus mais tööle AS Eesti Post juhatuse esimehena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles