Suvekuumaga läksid hinda korraliku jahutusega eluasemed

Erkki Erilaid
Copy
Merko Ehituse eriosade inseneri Oliver Siitami sõnul muutub aktiivsete jahutusseadmete teema kodu soetamisel aina olulisemaks ning ostjad on ventilatsiooni ja sisekliima asjus üha teadlikumad. Pildil ventilatsiooniseadmete paigaldamine Das Hausi arenduses Pärnu maanteel.
Merko Ehituse eriosade inseneri Oliver Siitami sõnul muutub aktiivsete jahutusseadmete teema kodu soetamisel aina olulisemaks ning ostjad on ventilatsiooni ja sisekliima asjus üha teadlikumad. Pildil ventilatsiooniseadmete paigaldamine Das Hausi arenduses Pärnu maanteel. Foto: Oliver Siitam

Kuum suvi tõi kinnisvaraturule uue trendi: ostjad uurivad enne tehingu sõlmimist põhjalikult soetatava kodu jahutussüsteemide tõhusust. Kui ikka kuum korteris asu ei anna, tehinguni ei jõuta.

Kui varem uurisid korteriostjad enamasti seda, kuidas tulevane kodu sooja peab, siis sellel harukordselt kuumal suvel küsiti kinnisvaramaakleritelt üha rohkem jahutussüsteemide olemasolu või nende paigaldus­võimaluste kohta. Mitu ostuhuvilist lahkus päikesest kuumaks ­köetud korterist kohe, kui selgus, et ainuke võimalus temperatuuri ­reguleerida on akende avamine.

Nagu see suvi veenvalt tõestas, sellest higistamisvabade ööde jaoks kaugeltki ei piisa. Päeval aga pageti kodukontoritest büroomajadesse pelgalt selleks, et seal mõnusas konditsioneeritud õhus tööpäevadel jahutust saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles