Kontrolli alt väljunud robotniidukid tekitavad tuhandetesse eurodesse ulatuvaid kahjusid (2)

Tarbija24
Copy
Robotmuruniiduk. Foto on illustratiivne.
Robotmuruniiduk. Foto on illustratiivne. Foto: Husqvarna

Kodustes majapidamistes juhtub robotmuruniidukitega sageli mitmetesse tuhandetesse eurodesse ulatuvaid kahjusid. Ergo kindlustuse varakahjude osakonna juht Erko Makienko annab nõu, kuidas kahjusid ära hoida. 

«Alles hiljuti oli meie klient saanud naabrilt sõnumi küsimusega, kas see on sinu mururobot, mis tiigis hulbib? Peamised robotmuruniidukitega juhtuvad kahjud ongi need, kui robot sõidab lõkkesse või veekogusse. Keskmised kahjusummad jäävad tuhande ja paari tuhande euro vahele, kuid selle suve suurima hüvitise, üle 4700 euro maksime hoopis robotmuruniidukile äikesest põhjustatud kahju eest,» selgitab Ergo kindlustuse varakahjude osakonna juht Erko Makienko.

Kindlustuse mõistes kuulub mururobot koduse vara alla ja on kindlustatud aiatehnikana. «Soovitan klientidel kindlasti konsulteerida enda kliendihalduriga, kes selgitab aiatehnika kindlustamise põhimõtteid ja teeb kindlaks, et vajalik kaitse kodukindlustuse lepingus olemas on,» lisab Makienko.

Nõuanded robotmuruniidukiga kõige sagedamini juhtuvate õnnetuste vältimiseks:

  • Mururobotit ostes valige usaldusväärne partner, kes annab nõu, kuidas masinat õigesti kasutada ning pakub ka piirdekaabli paigalduse teenust. Asjakohaste teadmiste puudumisel võib ise kaablit paigaldades paljugi valesti minna, seega jätke see pigem spetsialisti hooleks.
  • Kui rajada uus lõkkekoht, siis tuleks see kindlasti suuremate kividega piirata ja arvestada, et robotil pole kuumaandurit.
  • Valige mururobotile maastikule vastavad rehvid - kui maapind on künklik, siis isegi õigesti paigaldatud piirdekaablist ei pruugi kasu olla, sest libedate rehvidega niiduk libiseb kaablist läbi ja lõpetabki näiteks veekogus.
  • Äikese korral tasub robotniiduk ja laadimisjaam vooluvõrgust lahti ühendada, et kaitsta neid voolukõikumistest tulenevate kahjustuste eest.
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles