Lugeja küsib ⟩ Miks on Elroni jalgrattapileti hinnad lubatust kallimad? (4)

Emily Bollverk
, Tarbija toimetaja
Copy
Jalgrattaga reisijad sisenevad Elroni Tallinna-Valga reisirongi Tallinnas Balti Jaamas.
Jalgrattaga reisijad sisenevad Elroni Tallinna-Valga reisirongi Tallinnas Balti Jaamas. Foto: Raul Mee

«Elroni sõnul maksab jalgrattapilet 50 protsenti täispileti hinnast. Samas on Tallinna-Kiisa lõigul rattapileti hind 52 protsenti täispileti hinnast. Miks on rattapileti hinnad lubatust kallimad?» uurib Postimehe poole pöördunud lugeja. 

Tallinna-Kiisa lõigu täispilet maksab kaks eurot ja 70 senti, sellest 50 protsenti oleks üks euro ja 35 senti, kuid rattapileti hind on üks euro ja 40 senti – seega on rattapileti hind 52 protsenti täispileti hinnast, räägib lugeja. 

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuhi Katrin Kulderknupu sõnul ümardatakse teenindajalt müüdavate piletite hinnad 10 sendi täpsuseni, et klientide elu lihtsustada. 

«Ka meie sooduspiletid (õpilased, pensionärid) on 30 protsendilise soodustusega, aga ümardatult. Näiteks Tallinna-Saku pilet, mis soodustusega maksaks 1,47 eurot, on ümardatult 1,50 eurot. Samas Tallinna-Tapa pilet oleks soodustusega 3,22 eurot, selle ümardame 3,20 eurole ning soodustus tuleb seetõttu mõnevõrra suurem kui 30 protsenti,» selgitab Kulderknup.

Sama kehtib ka Tallinna-Jõgeva ekspressrongis, kus soodustusega tuleks pilet hinnaga 7,63 eurot, aga Elron müüb piletit 7,60 euroga. 

«Rattapiletite hinnad on meie kodulehel avaldatud, et kõikidel oleks võimalik täpne hind järgi vaadata. Seal on samuti kirjas, et hinnad ümardatakse 10 sendi täpsuseni. Samuti saab hinda küsida teenindajalt,» lisab Kulderknup. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles