Elisa viis kuue kuuga ülikiire optikavõrgu 16 000 majapidamiseni

BNS
Copy
Kiire internet parandab kodus töötamise võimalusi.
Kiire internet parandab kodus töötamise võimalusi. Foto: Eero Vabamägi

Aasta esimeses pooles tagas Elisa ülikiire optikavõrgu ligipääsu üle 16 000 majapidamisele, peamiselt Tallinnas Lasnamäe, Mustamäe ja Kesklinna linnaosades.

Riiklikult toetatud partnervõrkude kaudu said Elisa teenuste valmiduse üle 2000 majapidamise Harju, Pärnu, Valga, Jõgeva, Tartu ja Võru maakondades. Aasta esimeses pooles täiendas Elisa ka raadiovõrku ligi 300 tugijaamas üle Eesti, teatas ettevõte.

Elisa mobiilsidevõrku rajati 26 uut tugijaama ja 7 uut masti Võru, Kambja, Saue, Lääne-Harju, Harku ja Saare vallas. Võrkude tulevikukindluse nimel lisati täiendavaid 1800-, 2100- ja 2600-megahertsiseid sageduskihte kokku 512, mis jaotusid 278 erineva tugijaama peale Harjumaal, Ida-Virumaal, Järvamaal, Raplamaal, Saaremaal, Tallinnas, Tartumaal ja Võrumaal.

Elisa tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli sõnul mõjutavad pinevad ajad ühiskonnas ja suured suvised sündmused oluliselt klientide andmesidekasutust.

«Tänavu esimesel poolaastal on käinud arendus uute tugijaamade ja mahulaienduste näol, kus arvestame sügiseste koormuste liikumist tagasi linnadesse ning nende ümbrustesse. Seetõttu on suurem fookus täiendavate sageduskihtide lisamisel ja optikavõrgu arendamisel, mis tagavad inimestele veelgi paremad võimalused kiire interneti kasutuseks,» märkis ta.

Suviste suursündmuste puhul on Elisa erinevad üritused varustanud ka mobiilsete tugijaamadega. Näiteks Rally Estonia massidega toimetulekuks viidi Lõuna-Eestisse koguni neli liikuvat tugijaama.

Teisel poolaastal jätkuvad Elisa teatel leviarendused sügiseste koormuste leevendamiseks uute tugijaamade ja mahulaienduste näol ning optikavõrku laiendatakse veel 17 000 aadressini. Uusi tugijaamu lisatakse ka valmivatele büroomajadele, kaubanduspindadele ja spordikeskustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles