Õnn tuli Tallinna vee õuele. Piirangud leevenesid, söögikohtades sai süüa, hotellides peatuda ja spades sulistada

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
Tallinna Vesi.
Tallinna Vesi. Foto: Jaanus Lensment

Tallinna Vee müügitulu kasvu põhjustas leebematest koroonapiirangutest tingitud äriklientide suurem veetarbimine ning ehitusteenuste tulu suurenemine. Kokku kasvas vee-ettevõtte teise kvartali käive aastaga 7,3 protsenti, 13 miljoni euroni.

Pandeemiaga seotud piirangute leevendamine aprilli lõpust võimaldas hotellidel ja spaadel ning meelelahutusasutustel avaneda juunis ning kontorites töötas rohkem inimesi.

Ettevõtte puhaskasum kasvas 18-korda, 3,01 miljoni euroni. Muutus puhaskasumis tulenes peamiselt madalama dividendimaksega seotud maksukulust, mida täiendasid ärikasumi suurenemine ja madalamad intressikulud.

Tallinna Vee tegevjuhi Aleksandr Timofejevi sõnul kasvas äriklientide tarbimine seoses COVID-19 pandeemiaga seotud piirangute leevendamisega. «Aprilli lõpus oli võimalik taasavada mitmed majutus- ja vabaajaasutused, mis suurendas ettevõtete veetarbimist. Tarbimise kasv mõjutas positiivselt meie müügitulemusi ning kasumit. Eraklientide tarbimine võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga mõnevõrra langes, kuna paljud inimesed pöördusid piirangute leevendamise järgselt tagasi tööle kontoritesse ning veetsid ka vaba aega senisest enam kodust väljas,» selgitas Timofejev.

Timofejevi hinnangul on veetarbimise kasvu jätkumise eelduseks see, et Tallinna majutus- ja meelelahutussektor taastub koroonaeelsele tasemele. «Arvestades Eesti makromajanduse prognoose, eeldame ka järgmistes kvartalites veeteenuste müügimahtude vähest tõusu,» lausus Timofejev.

Aastaga on Tallinna Vee aktsia kallinenud 8,2%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles