Keeleõppe äpp Duolingo tuli edukalt börsile

Ronald Reinap
, reporter
Copy
Duolingo rakendus.
Duolingo rakendus. Foto: Dado Ruvic

Keeleõppe rakendus Duolingo saavutas kolmapäeval 5 miljardi dollari suuruse turuväärtuse tänu edukale börsidebüüdile. Ettevõtte aktsia hind tõusis üle 35%, olles sellega kõige hilisem haridustehnoloogia idufirma, mis on avaldanud muljet Wall Streetile.

Duolingo aktsia sulgus kolmapäeval 139,01 dollaril, mis annab haridustehnoloogia ettevõttele umbes 5 miljardi dollari suuruse turuväärtuse, vahendab Reuters.

Ettevõtte börsile minek toimub ajal, mil investorite huvi haridustehnoloogia vastu on suurenenud, kuna pandeemiapiirangud on sundinud õpilasi ja õpetajaid klassiruumist internetti.

«Aktsiaseltsiks olemine võimaldab meil tegutseda kõrgemal tasemel ja jõuda väikeliigast kõrgliigasse,» ütles Duolingo kaasasutaja ja tegevjuht Luis von Ahn. Von Ahn ütles, et pärast IPOt keskenduvad nad oma rakenduse täiustamisele ja sellele, et rohkem aktiivseid kasutajaid läheks üle tasuliseks tellijaks. Duolingo pakub kursusi 40 keeles umbes 40 miljonile aktiivsele kasutajale.

Ettevõte plaan on ka laieneda rohkem Aasias, mis on nende kõige kiiremini kasvav piirkond. Duolingo suurim turg on Ameerika Ühendriigid, kus on 20% nende kasutajatest ja mis moodustab 45% ettevõtte tuludest, ütles von Ahn.

Duolingo kogus IPO käigus ligi 521 miljonit dollarit, müües umbes 5,1 miljonit aktsiat. Ligi 1,4 miljonit aktsiat müüsid senised aktsionärid ning tulu ei lähe ettevõttele.

Nädala alguses tõstis ettevõte oma hinnasihi 95 ja 100 dollari vahele aktsia kohta, varem oli hinnaks 85 kuni 95 dollarit aktsia kohta.

Ettevõtte asutasid 2011. aastal von Ahn ja Severin Hacker, kes kohtusid Carnegie Melloni ülikoolis.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles