Novaturas näeb reisiäri taastumist

Liina Laks
, reporter
Copy
Novaturas ajab Eestis äri Novatoursi kaubamärgi all.
Novaturas ajab Eestis äri Novatoursi kaubamärgi all. Foto: Konstantin Sednev

Eesti suurosalusega Leedu reisikontsern Novaturas avaldas oma kvartalitulemused: olukord on paranemas ning leevendusi loodetakse koroonauudiste kiuste ka sügisest.

Novaturas ütles börsiteates, et praeguseks on reisisihtkohtade arv jõudnud peaaegu pandeemia-eelsele tasemele ning see peegeldub ka numbrites. Firma teise kvartali müügitulu oli 23,5 miljonit eurot, kasum 929 000 eurot.

Kasv mulluse sama perioodiga võrreldes on pöörane, aga tuleb silmas pidada, et toona olid pea kogu maailmas väga ranged koroonapiirangud. Koroona-eelsele tasemele pole Novaturas aga jõudnud, sest 2019. aastal samas kvartalis oli müügitulu peaaegu 55 miljonit eurot.

Mis puudutab tulevast, kolmandat kvartalit, siis teatas firma, et kui vaadata praeguseid broneeringuid, siis saab öelda, et iga kuu hakkab Novaturasega reisima umbes 20 000 klienti. Lisaks pannakse alates septembrist käima Portugali, Hispaania ja Itaalia liin. Edasine sõltub firma sõnul vaktsineerimise kiirusest ja riikide tegevusest.

Novaturase aktsia on tänavu 40% kerkinud. Tänaste tulemuste peale tõusis aktsia tervelt 5% ja jõudis ennelõunal 4,19 euro tasemele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles