Parvlaeva Tõll õnnetuse uurimiseks algatati ohutusjuurdlus (1)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Parvlaev Tõll Tallinnas remondis.
Parvlaev Tõll Tallinnas remondis. Foto: Madis Veltman

Ohutusjuurdluse keskus teatas kolmapäeval, et algatas Kuivastu sadamas parvlaevaga Tõll 21. juulil juhtunud õnnetuse asjaolude selgitamiseks ohutusjuurdluse.

«Ohutusjuurdluse keskus korraldab väga raskete laevaõnnetuse ohutusjuurdlusi, kuid muu laevaõnnetuse ja ohtliku juhtumi korral viib ohutusjuurdluse keskus läbi hindamise ja otsustab, kas algatada ohutusjuurdlus või mitte, võttes arvesse laevaõnnetuse või ohtliku juhtumi raskusastet, sellega seotud laeva ja lasti tüüpi ning seda, kas ohutusjuurdluse tulemused aitaksid vältida õnnetusi ja ohtlikke juhtumeid tulevikus,» selgitas ohutusjuurdluse keskus. 

Keskuse juhataja Rene Arikas lisas, et kuigi parvlaeva Tõll õnnetuse puhul ei olnud tegemist väga raske laevaõnnetusega, otsustati ohutusjuurdlus algatada sellegipoolest, selgitamaks välja õnnetuse juurpõhjused. 

«Hetkel tegeleme täiendavate andmete kogumisega selleks, et saaksime võimalikult detailise ülevaate toimunust. Osad küsitud andmed on puudu ja/või neid ei ole hetkeseisuga esitatud. Selle tulemusena ei ole meil seni täpset ülevaadet õnnetusele eelnenud perioodist ega õnnetuse hetkest,» sõnas Arikas.

«Võttes arvesse, et tegemist on reisilaevaga, millele on hiljuti paigaldatud kaasaegne hübriidlahendus ning otsuse tegemise hetkeks (so nädal pärast õnnetust) on puudu oluline info toimunu kohta, sai tehtud otsus parvlaeva Tõll ohutusjuurdluse avamise osas ning teavitatud sellest kõiki seotud osapooli.»

«Peame väga oluliseks tegeleda reisilaevade, sh parvlaevadega aset leidvate juhtumite uurimisega selleks, et parendada nende ohutust ning vältida sarnaste juhtumite kordumist.»

Ohutusjuurdluse keskus (OJK) on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi struktuuriüksus. OJK viib läbi laevaõnnetuste ohutusjuurdlust väga raskete laevaõnnetuse suhtes, mis on seotud Eesti riigilippu kandva laevaga, leiab aset Eesti territoriaalvetes või on seotud Eesti Vabariigi muude oluliste huvidega.

Ohutusjuurdluse ülesanne on selgitada välja laevaõnnetuste asjaolud, põhjused ja tagajärjed ning ohutusjuurdluse tulemuste põhjal kavandada laevaõnnetuste vältimise meetmed. OJK ei tegele süü ja vastutuse küsimustega.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles