Šveitsi meediafirma ostab Axel Springeri aktsiad Baltikumis

BNS
Copy
Šveitsi meediaettevõte Ringier.
Šveitsi meediaettevõte Ringier. Foto: Scanpix/ REUTERS

Šveitsi meediaettevõte Ringier AG laiendab oma tegevust Euroopas ning suurendab digi- ja meediaettevõtete rahvusvahelist portfelli omandades selleks kõik Axel Springeri aktsiad Eestis, Lätis ja Leedus ning ka Ungaris, Serbias ja Slovakkias.

Slovakkias jääb ettevõtte asutajale edasi vähemusosalus. Teistes mainitud riikides kuulub tulevikus 100 protsenti aktsiatest Ringieri kontsernile, teatas ettevõte. Ringieri hinnangul tugevdab investeering ka ettevõtte praegust tegevust Rumeenias ja Bulgaarias.

Meedia- ja tehnoloogiaettevõte Axel Springer keskendub edaspidi oma suurtele strateegilistele turgudele Saksamaal, Ameerika Ühendriikides ja Poolas. Sellest tulenevalt jääb ka Poolas Ringieri ja Axel Springeri ühisettevõte muutusteta püsima. Ühisettevõtte partneritena keskenduvad Axel Springer ja Ringier tulevikus Ida-Euroopas eksklusiivselt ainult Poola turule.

Aktsiate ülevõtmine peaks lõpule jõudma 2021. aasta jooksul. Tehingu lõpuleviimine sõltub kohalike konkurentsiasutuste heakskiidust. Mõlemad pooled on kokku leppinud, et ei avalikusta müügihinda ega omandatud aktsiate väärtust.

Ringier AG on Šveitsi meediaettevõte, mille portfelli kuulub üle 110 ettevõtte, mis tegutsevad valdkondades nagu print- ja digimeedia, raadio, piletimüük, meelelahutus ja e-kaubandus ning ka digiettevõtted, mis pakuvad sõidukite, kinnisvara ja tööpakkumiste avaldamist. Lisaks edendab Ringier riskiinvestorina uuenduslikke digitaalseid idufirmasid. 2020. aastal saavutasid umbes 6800 töötajat 18 riigis 953,7 miljoni Šveitsi frangi suuruse käibe.

Axel Springer on meedia- ja tehnoloogiaettevõte, mis tegutseb enam kui 40 riigis. Ettevõtte peakontor asub Berliinis ja ettevõttes töötab üle maailma enam kui 16 000 inimest.

Ringieri ja Axel Springeri ühisettevõttele kuulub Eestis CV Keskus OÜ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles