Eesti tööstushiid ehitas Klaipedas üleveo tagamiseks parvlaeva

PM Majandus
Copy
Parvlaev Klaipeda.
Parvlaev Klaipeda. Foto: BLRT

Läinud nädalal ristiti BLRT Grupi laevatehases Western Baltija Shipbuilding valmis ehitatud parvlaev, mis tagab katkematu laevaühenduse Klaipėda mandriosa ja Kura säärel asuva Smiltynė vahel.

Laev sai ristiema, Leedu Meremuuseumi kauaaegse juhi Olga Žalienė, käe läbi ametlikult nimeks Klaipėda. Ristimistseremoonial osalenud Leedu peaminister Ingrida Šimonytė soovis laevale reisijate sujuvat ja ohutut teenindamist.

Parvlaeva ristiema Leedu Meremuuseumi kauaaegne juht Olga Žalienė.
Parvlaeva ristiema Leedu Meremuuseumi kauaaegne juht Olga Žalienė. Foto: BLRT

«Rõõmustav on see, et parvlaev Klaipėda vastab kõrgeimatele keskkonnanõuetele, mis on väga oluline. Kogu Euroopa, enamik Euroopa Liidu riike, on teadlikud kliimamuutuste tagajärgedest. Kõik uued lahendused, mis aitavad meil võidelda kliimamuutustega ja tagada säästva arengu, on suur samm edasi,» ütles peaminister Ingrida Šimonytė oma kõnes.

«6,5 miljonit eurot maksev parvlaev ehitati võtmevalmis Leedu reederfirma Smiltynės perkėla tellimusel, aluse projekteeris BLRT Grupi insenerifirma Western Baltic Engineering. See projekt võimaldas meie laevaehitajatel rahuldada oma ametialaseid ambitsioone. Nüüd saame oma silmaga näha, kuidas Klaipėdas projekteeritud ja ehitatud parvlaev hakkab vedama reisijaid ja seilama meie sadamalinnas,» kommenteeris ettevõtete grupi Western Shipyard peadirektor Arnoldas Šileika.

Samuti võtsid ristimistseremooniast osa Leedu transpordi- ja sideminister Marius Skuodis, Smiltynės perkėla AB juhatuse esimees Valdemaras Vaičekauskas ja uue parvlaeva kapten Mindaugas Butilkinas.

60 meetri pikkune ja 14 meetri laiune Klaipėda on võimeline vedama kuni tuhat reisijat, või vähemalt 40 sõiduautot ja 600 reisijat, või kaheksa kuni 44-tonnise täismassiga veoautot. Ta hakkab tööle nii uues kui ka vanas parvlaevaterminalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles