Tesla näitas rekordkasumit

Liina Laks
, reporter
Copy
Tesla logo New Yorgi edasimüüja juures
Tesla logo New Yorgi edasimüüja juures Foto: SHANNON STAPLETON/Scanpix

Elektriautode tootja Tesla suutis teha lõppenud kvartalis uue kasumirekordi.

Täna öösel avaldas Tesla oma lõppenud kvartali tulemused, mis osutusid oodatust paremaks,

Äsja 50. sünnipäeva pidanud Elon Muskil on põhjust rõõmustada: Tesla tegi kõigi aegade rekordi ja saavutas lõppenud kvartalis 1,1 miljardi dollari suuruse kasumi. Kasum oleks veelgi suurem olnud, aga Tesla oli sunnitud bitcoin'i langusest tingituna 23 miljonit dollarit teises kvartalis kahjumisse kirjutama.

Teises kvartalis paisus Tesla müügitulu 87%, 12 miljardile dollarile. Samuti suutis autotootja müüa rohkem masinaid kui analüütikud algselt arvasid - tervelt 201 000 masinat. Hea müük oli eelkõige Tesla odavamatel autodel, sest tänu kiibipuudusele oli võimalik hinda tõsta ning kulusid kokku hoida. Vahepeal oli toormenappuse pärast ka Tesla pidanud tehaseid sulgema. Elon Musk viitas, et kiibipuuduse probleem on tõsine.

Kolmandik kasumist tuli Teslale emissioonikvootide müügist. Samal ajal moodustas emissioonikvootidest saadud tasu 17% väiksema summa kui veel aasta varem samas kvartalis.

Kui midagi Teslale ette heita, siis jäi Reutersi hinnangul ebaselgeks, mis saab ikkagi Tesla akudest ning veokitest kiibipuuduse ajajärgul. Küll lubas Musk, et sel aastal loodetakse kokkuvõttes viia klientideni 50% rohkem autosid kui mullu.

Eile sulgus aktsia 657 dollaril. Tesla aktsia kerkis järelturul protsendi võrra. Selle aasta jooksul on autotootja aktsia 9% kukkunud. Viimase kolme aasta jooksul on aktsia aga tervelt 950% tõusnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles