Euroopa Liit pikendas reeglit «kummituslendude» ärahoidmiseks

Copy
Tühi lennuk. Pilt on illustratiivne.
Tühi lennuk. Pilt on illustratiivne. Foto: Jonathan Hayward

Euroopa Komisjon teatas esmaspäeval, et pikendab reeglit, mille eesmärk on ära hoida «kummituslende» lennufirmade poolt, kes proovivad säilitada oma lennuaegu.

«Ajal, mil lennundustööstus on hakanud taastuma Covid-19 kriisi mõjust, on Euroopa Komisjon endiselt pühendunud tavaliste teenindusaegade jaotamise reeglite lõdvendamisele,» öeldi avalduses.

«Leevendust pikendatakse seega järgmisele talvehooajale, mis kestab 31. oktoobrist 2021 kuni 27. märtsini 2022.»

Tavaliste reeglite järgi peavad lennufirmad lendama neile määratud teenindusajal vähemalt 80 protsenti kordadest, et aega säilitada. Leevenduse järgi on nõue langetatud 50 protsendile.

Reegleid lõdvendati läinud aastal, et piirata tühje või sisuliselt tühje «kummituslende», kuivõrd lennufirmad jätkasid lendamist, hoolimata reisijate arvu järsust langusest.

Algselt peatas Brüssel reegli sootuks, kuid tänavuse suvehooaja eel tõsteti lennukvoot 50 protsendini.

Osa lennufirmade esindajaid on öelnud, et otsus 50-protsendist nõuet pikendada on «reaalsusest irdunud» ja seda tuleb talve saabudes langetada.

Rahvusvaheline Lennutranspordiliit (IATA) kurtis, et reegel piirab lennufirmade võimet vastata kiiresti tingimuste järsule ja ootamatule muutumisele ning võib seeläbi viia asjatute lendudeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles