Koroona-aasta tõi ikalduse muusikute ja näitlejate rahakotti (1)

Merike Lees
Copy
Anne Veski andmas kontserti Villa Ammendes.
Anne Veski andmas kontserti Villa Ammendes. Foto: Artur Sadovski

Möödunud koroonaasta tõi ikalduse muusikute ja näitlejate  majandustulemustesse, varasemad suured käibed taandusid ning kasumist ei jäänud mõnel puhul midagi järgi. Näitlejatest tegid kõige paremat tulemust sooloartistid, samas kui ära jäetud suure saali etendustel osalejad kannatasid koroonapiirangute tõttu kõvasti.  

Artist, kes teeb tulemusi igal ajal, on Anne Veski. Tema ja abikaasa Benno Beltšikoviga kahas olev firma An & Ben käive oli mullu 125 700 eurot. Kasuminumbriks kujunes 46 191 eurot, mis jääb küll enam kui 20 000 euroga alla 2019. aasta kasuminumbrile, milleks oli 69 884 eurot. Ettevõttes töötas põhitöökohaga 1 inimene, kelle palgakulu oli 9 380 eurot. Juhatuse liikmetele nende tegevuse eest tasu ei makstud. Koos eelmiste aastate jaotamata kasumiga on Veski firmal kogunenud kokku 433 673 eurot kasumit.

Päis sama hästi ei läinud teisel armastatud artistil Ivo Linnal, kelle ettevõtte Hõbekelluke müügitulu oli 37 633 eurot. Võrreldes 2019 aastaga vähenes see 55%. Vähenemine oli seotud koroona leviku ja meelelahutusürituste seiskumisega. Vaatamata sellele õnnestus aasta lõpetada kasumis ja puhaskasumiks kujunes 3 769 eurot. Koos eelmiste aastate jaotamata kasumiga on firmal nüüd kasumit kogunenud 35 608 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles