Naabrid kaebavad: Vatikanile kuuluvast Londoni korterist tuleb põrgulärmi

Romet Kreek
, majandusajakirjanik
Copy
London
London Foto: Caro / Ruffer/ Scanpix

Londoni linnaosas Chelseas asuva Hans Place'i naabrid kaebavad, et Vatikanile kuuluvast korterist tuleb põrgulärmi.

Luksuskorterit üüritakse välja 30 000 naela ehk 35 000 euro eest nädalas.

Naabrid on probleemidest teavitanud nii kohalikku omavalitsust kui ka Vatikani suursaadikut, et korteris toimuvad lärmakad üritused, kus on osalenud ka DJd.

Antud korter ja veel mitmed Londoni luksuskinnisvaraobjektid osteti kardinal Giovanni Angelo Becciu teadmisel, kes on Vatikani uurimise all.

Kinnisvara oli Jersey varifirmade omandis, mis vastutavad annetuste kogumise eest vaestele ja hädalistele. Becciu hallatud investeeringud on rahvusvahelise uurimise all, mis on toonud kaasa kahtlustused tema ja veel mitme Vatikani ametniku vastu.

Ühe läheduses elava elaniku sõnul on naabrid korduvalt kaevanud, kuna korteris peeti lärmakaid pidusid ja kogunemisi. Üks pidu maikuus läks välja varaste hommikutundideni, kirjutab Financial Times.

Üks naaber oli nii pahane, et kirjutas Vatikani suursaadikule, kuid sealt ei võetud midagi ette.

Vatikani Suurbritannia suursaadiku büroo vastas, et nad loodavad kohaliku omavalitsuse peale, kes lahendaks kiired küsimused.

Becciu ei näe, et oleks midagi valesti teinud. Tema sõnul tegi tema juhitud üksus investeeringuid, mis on tavalised. Tema isiklikult ei tegelenud Londoni kinnisvarade rentimise ega haldusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles