Elektrilevi ostis ligi 30 miljoni euroga Imatra Elektri

BNS
Copy
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Liis Treimann

Jaotusvõrguettevõte Elektrilevi omandas Imatra Elektri võrguteenuste äri, tehingu hind on 28,9 miljonit eurot.

Tänavu märtsis kokku lepitud ostutehing Soome energiakontserni Imatran Seudun Sähkö ja Elektrilevi vahel vajas jõustumiseks konkurentsiameti heakskiitu. Nüüdseks on luba koondumiseks konkurentsiametilt saadud ning tehing viiakse lõpuni, teatas Elektrilevi.

Enne koondumisloa saamist tuli Imatra Elektril lõpuni viia elektrimüügi äritegevuse portfelli müük, kuna Elektrilevi võrguettevõtjana ise elektrimüügiga ei tegele. Protsess jõudis lõpule juuni keskel ja elektrimüügi äri omandas konkurentsiameti loal Latvenergo Gruppi kuuluv Elektrum Eesti.

Imatra Elektri uueks juhatuse esimeheks kinnitati Elektrilevi senine regulaator- ja õigusvaldkonna juht Rudolf Penu. Ettevõte jääb esialgu tegutsema Elektrilevi tütarettevõttena.

«Kahe ettevõtte ühendamine ja süsteemide täielik integreerimine võtab praeguse parima teadmise juures aega ligi kaks aastat ehk Imatra Elektri võrguteenuse klientidele jätkub sinnamaani kõik vanaviisi,» ütles Elektrilevi juhatuse esimees Mihkel Härm pressiteates.

Ta kinnitas, et kui tulevikus peaks kaasnema muudatused võrguteenusega seotud toimingutes, teavitavad nii Elektrilevi kui ka Imatra Elekter sellest oma kliente aegsasti ette.

Kahe ettevõtte ühinemisel kasvab Elektrilevi osakaal üle-eestilisest jaotusvõrgust 95 protsendini. Elektrilevi hallata on nüüdsest 63 000 kilomeetrit elektriliine ja 25 300 alajaama. Kliente on võrguettevõttel enam kui 533 000.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles