Hiiumaa vallavanem: Hiiumaa vajab suvel kaht suurt laeva

Copy
Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas.
Parvlaev Tiiu Heltermaa sadamas. Foto: Mihkel Maripuu

TS Laevad otsustas vahetada Rohuküla-Heltermaa liini põhilaeva Tiiu Virtsu-Kuivastu liinil sõitva parvlaeva Regula vastu alates laupäevast ning esialgu sõidab Regula Hiiumaa liinil esmaspäevani, kuid Hiiumaa vallavanem Hergo Tasuja kinnitusel vajab Hiiumaa suvel kaht suurt laeva.

Vallavanem Hergo Tasuja sõnul tuleks keskenduda Saaremaal lahenduse leidmisele, mitte tekitada probleeme ka Hiiumaale.

Näiteks võiks käiku lasta lisalennud Kuressaarde ning tihendada bussiliiklust Kuivastu sadama ja Kuressaare vahel. «Hiiumaa vajab suvel kaht suurt laeva,» ütles vallavanem.

Juuli ja august toovad Hiiumaale ja Hiiumaalt reisijate ning sõidukite üleveo rekordid, mis on pannud proovile isegi suured laevad. Tasuja sõnul ei ole sellises olukorras suure laeva asendamine väikesega võimalik.

Intervjuus Saarte Häälele ütles Tasuja, et Saare maakonna olukord ei muutu samas proportsioonis paremaks, kuid Hiiumaa oma halveneb: «Iga reisitõrke järellainetus kestab veel vähemalt pool aastat, kajastudes vähenenud üleveomahus, ööbimiste arvus, poekülastatavuses jne. Ka seda mõju tuleb otsuste juures arvestada.»

Tasuja sõnul ootavad hiidlased ministeeriumilt kinnitust, et parvlaevade vangerdusega ettevõtetele tekitatavad kulud katab riik.

Neljapäeva keskpäeval kohtusid vallavanem ja volikogu esimees ministeeriumi, TS Laevade, transpordiameti ja Saaremaa vallavalitsusega. Esmaspäeval otsustatakse, mis saab edasi.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles