Eestit tunnustati haridusvaldkonna tehnoloogiafirmade toetamise eest

BNS
Copy
Education Estonia on valitsuse algatus rahvusvahelise hariduskoostöö toetamiseks, mida koordineerib haridus- ja noorteamet.
Education Estonia on valitsuse algatus rahvusvahelise hariduskoostöö toetamiseks, mida koordineerib haridus- ja noorteamet. Foto: hm.ee

Eesti ning haridus- ja noorteamet pälvis neljapäeval Londonis toimunud BettShow messi auhinnatseremoonial tunnustuse «International EdTech Programme of the Year» haridusvaldkonna tehnoloogia ettevõtete toetamise eest ning auhinna võttis vastu Eesti suursaadik Ühendkuningriigis Tiina Intelmann.

«Eestist on kujunenud haridusmaailma suunanäitaja terves maailmas, sealhulgas ka Ühendkuningriigis. Selle auhinna pälvimine on tunnustus nii Eesti haridusele kui ka meie haridusvaldkonnas tegutsevatele tehnoloogia ettevõtetele,» ütles Tiina Intelmann auhinda vastu võttes. «Aasta alguses toimunud BettFestil osalemine oli suurepärane hüppelaud Eesti ettevõtetele, mis võimaldas tutvustada ja näidata meie hariduse edulugusid ja tehnoloogilisi lahendusi,» lisas suursaadik.

«On rõõmustav, et meie haridusvaldkonna ettevõtjaid märgatakse üha enam ka välismaal. Meist saavad teised riigid võtta eeskuju hariduse kaasajastamiseks ning näha, kuidas rakendada tehnoloogiat õppimise ja õpetamise tõhustamiseks. See on eriti oluline just koroonaviiruse jätkuva leviku tingimustes ja uue õppeaasta eel,» ütles haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Mart Laidmets. Ta lisas, et sellised väljakutsed vajavad jätkuvalt erakordseid pingutusi kõigilt, nii koolidelt ja õpilastelt, kui ka ettevõtetelt, kes saavad panustada sellesse, et hariduse andmine ka pandeemiatingimustes saaks jätkuda võimalikult tavapäraselt.

The Bett Awards on osa rahvusvahelisest haridusmessist Bett Show. Auhinna pälvinud algatusi tunnustatakse ennekõike nutikate tehnoloogiliste lahenduste kasutamise eest kõigil haridusastemetel.

Eestit esindasid messil DreamApply, ELIIS, Futuclass, ALPA Kids ja Tallinna ülikool. Eesti osalemist korraldasid Education Estonia, haridus- ja noorteamet, haridus- ja teadusministeerium, välisministeerium, Startup Estonia, eKool, Opiq, EdTech Estonia.

Education Estonia on valitsuse algatus rahvusvahelise hariduskoostöö toetamiseks, mida koordineerib haridus- ja noorteamet.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles