Eesti laenuandja IuteCrediti kasum näitas enam kui kahekordset tõusu

BNS
Copy
Iute Groupi juht Tarmo Sild.
Iute Groupi juht Tarmo Sild. Foto: Sander Ilvest

Moldovas ja Balkanimaades järelmakse ja välkarveldusi pakkuva Eesti ettevõte IuteCredit käive ületas esimesel poolaastal 29 miljonit eurot, püstitades sellega uue käiberekordi; poolaasta puhaskasum kasvas üle kahe korra 3 miljoni euroni.

Väljastatud laenude arv kasvas 47,9 protsenti ning ettevõte andis laenu 137 367 kliendile, teatas IuteCredit. Laenude netoportfell kasvas 81 miljonilt 88 miljoni euroni, laenude koguportfell omakorda 103,3 miljoni euroni.

IuteCrediti juhi Tarmo Silla sõnul on Balkanimaade klientide laenude tagasimaksedistsipliin hea ning ligi 90 protsenti oodatud tagasimaksetest laekub õigeaegselt või kuni maksimaalselt 30 päevase viivitusega.

Aasta algul tuli ettevõte turule MyIute äpiga, mille on alla laadinud enam kui 50 000 inimest. 20 protsenti teises kvartalis tehtud klienditehingutest olid nutitelefoni põhised, kasutades ühekordseid salasõnu või biomeetriat.

Sild prognoosib, et 2021. aasta kogukäive ületab 55 miljonit eurot ja netokasum 6 miljonit eurot. «Ettevõtte koguvara kasv 170 miljoni euroni 2021. aasta lõpuks on täiesti realistlik eesmärk,» märkis ta.

IuteCredit on Eestist pärit rahvusvahelisel turul tegutsev finantstehnoloogia ettevõte. Ettevõte tegutseb Moldovas, Albaanias, Põhja-Makedoonias, Bulgaarias ning Bosnias ja Hertsegoviinas.

IuteCredit pakub peamiselt järelmakse ja väikelaene, mille tagasimakse tähtaeg on 1–36 kuud ning autolaene, mille tähtaeg on 60 kuud. 50 töötajaga emaettevõtte peakorter asub Tallinnas ning ettevõtte võlakirjad on noteeritud Frankfurdi börsi põhinimekirjas.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles