Avalikustati Expo 2020 Dubai programm ja algas piletimüük

BNS
Copy
Expo Dubai sissepääs avanes külastajatele 1. oktoobril
Expo Dubai sissepääs avanes külastajatele 1. oktoobril Foto: RULA ROUHANA

Sellest nädalast saab soetada pileteid 1. oktoobrist algava Expo 2020 Dubai külastamiseks, samuti avalikustati pool aastat kestva maailmanäituse programm.

«Kuue kuu jooksul on Dubais esikohal innovatsioon, tehnoloogia ja äri. Külastajatel on võimalik näha inimkonna uuemaid edusamme nii kosmosevallutuses kui ka kliimamuutustega võitlemise vallas, aga ruumi on ka kultuurile – iga päev on pea 60 sündmust ja proovimiseks rohkem kui poolesaja rahvusköögi maitsed,» rääkis Eesti peakomissar Daniel Schaer.

Esimest korda maailmanäituse ajaloos on selle korraldus antud Lähis-Ida riigile ja oktoobris avab maailmanäitus uksed Araabia Ühendemiraatides Dubais. Oodata on üle 190 riigi osaluse ja rohkem kui 25 miljonit külastust.

Maailmanäituse ühe korra pääsme eest tuleb välja käia veidi üle 22 euro, saadaval on ka 30 päeva piletid ja ka kuue kuu pass, mis maksab 115 eurot. Eesti paviljoni lehel www.expo2020.ee saab juba praegu broneerida paviljoni külastusaega.

Mida pakub Eesti?

Expo ala Dubais on 4,38 ruutkilomeetrit, millele on ehitatud tulevikulinn. Eesti paviljoni keskmes on digilugu, Dubais on kohal Eesti digühiskonna üles ehitanud ettevõtted ITL ja Nortal, loodusliku ehituse ning eluviisi eestkõnelejad UKU – Pure Earth, ETS NORD ja Eesti enda globaalne algatus World Cleanup Day. Targa linna lahenduste ja teaduskoostöö eestkõnelejatena on kohal Tartu ja Tallinn ning Tallinna Tehnikaülikool ja Tartu Ülikool.

Eesti paviljonis on Expo Eesti esinduse juhi Andres Kase sõnul 42 ettevõtet ja organisatsiooni. Eesti korraldab ka ise kohapeal äriseminare, kultuuriüritusi ja koos Expoga digitaalsete muutuste konverentsi.

Paviljonis on avatud põhjamaist tänavatoitu pakkuv kohvik Taste Estonia, kohvikus on üleval Londonis tegutseva fotograafi Sirli Raitma isikunäitus «Eha» ning mängib eesti muusika.

Expo 2020 Dubai programmiga saab tutvuda ja pileteid soetada siin .

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles